Σωματείο Ν Γεννηματάς Αθήνας: Ανακοινώσεις για τις κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα επιχειρείται μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με την απειλή ελέγχου τήρησης του ωραρίου από επιτροπές ελέγχου του Υπουργείου. Προφανώς η Κυβέρνηση των μνημονίων και ο μάνατζερ υπουργός έχουν χρήματα να πληρώνουν ιδιωτικά συνεργία ελέγχου (διαπιστευμένα από το Υπουργείο και εγκεκριμένα από τις Διοικήσεις), προκειμένου από τη μια να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους, προσδοκώντας πειθήνια συναίνεση στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και να τεκμηριώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο τις επερχόμενες απολύσεις υγειονομικών.

Γιατί αν πραγματικά το Υπουργείο Υγείας ανησυχούσε για την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών προς τον πολίτη, αξιολογώντας εμάς και τις υπηρεσίες υγείας, θα έπρεπε πρώτα να ελέγξει τον εαυτό του.

 • Για το ότι μήνες τώρα προσωπικό και γιατροί του Νοσοκομείου εργάζονται και εφημερεύουν χωρίς να πληρώνονται,
 • Για τα εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό και ημέρες κανονικής άδειας, που δεν χορηγούνται λόγω της έλλειψης προσωπικού και γιατρών,
 • Για τις ελάχιστες (έως δέκα το πολύ) ημέρες κανονικής αδείας το καλοκαίρι, μετά από ένα χρόνο εξοντωτικής εργασίας,
 • Για τα αμέτρητα απογευματινά-νυχτέρια-αργίες-εφημερίες που ξεπερνούν κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και ασφαλούς λειτουργίας,
 • Για τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, που κάνουν την εργασιακή μας ζωή δύσκολη και θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς,
 • Για τις άθλιες συνθήκες εφημερίας αλλά και νοσηλείας με τα δεκάδες ράντζα,
 • Για τους μισθούς και τις συντάξεις που έχουν μετατραπεί σε απλά επιδόματα φτώχιας,
 • Για τις επερχόμενες απολύσεις, που θα οδηγήσουν χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους στην ανεργία και την ανέχεια.

Αν κάποιοι έχουν να λογοδοτήσουν είναι αυτοί, σε εμάς και όλο τον ελληνικό λαό και όχι οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλες και όλους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μπροστά από τα γραφεία της Διοίκησης, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ στις 08.00΄π.μ.

Διεκδικώντας:

 • Καμιά απόλυση εργαζομένων ή γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία
 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των εφημεριών των πέντε μηνών
 • Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να λειτουργεί με ποιότητα και ασφάλεια για τον πολίτη, με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και επάρκεια σε φάρμακα και υλικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθεί ανακοίνωση του Σωματείου προς τους πολίτες

Έλληνες πολίτες,

Εσείς που έχετε την ανάγκη της δημόσιας περίθαλψης,

Εσείς που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο μας,

Εσείς, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, ότι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Γ. Ν. Α. «Γ. Γεννηματάς», όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων, βρίσκονται δίπλα σας, παρέχοντας με κάθε τρόπο τη φροντίδα τους και τις υψηλότερες υπηρεσίες υγείας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αργία ή Σαββατοκύριακο, που αμείβονται με τις χαμηλότερες αποδοχές ολόκληρου του δημόσιου τομέα, συνεχίζουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες, τα νυχτέρια, τις βάρδιες, τις αργίες, τις υποχρεωτικές για την 24ωρη λειτουργία του νοσοκομείου υπερωρίες, από τον μήνα Νοέμβριο (και κάποιοι από τον Αύγουστο).

Γι’ αυτό διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται, χωρίς να ακούγεται η φωνή αγωνίας τους από τους ανάλγητους και ξεκομμένους από τους πολίτες και τις ανάγκες τους, φορείς της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας.

Αυτοί πιστοί στις επιταγές της τρόϊκας καταναλώνονται στους εντυπωσιασμούς από τα κανάλια των ΜΜΕ, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και την καταστολή των αγώνων τους.

Οι εργαζόμενοι του Γ. Ν. Α. «Γ. Γεννηματάς» ζητούν την κατανόησή σας, αλλά κυρίως ζητούν την συμπαράστασή σας, γιατί ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός.

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και όλοι οι πολίτες αγωνίζονται και απαιτούν:

 • Δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους πολίτες
 • Όχι στο κλείσιμο και την κατάργηση Νοσοκομείων με το πρόσχημα των συγχωνεύσεων και συνενώσεων.
 • Όχι στην περικοπή των κοινωνικών παροχών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, που επιβάλουν το «μνημόνιο» και η τρόικα.
 • Η υγεία και η πρόνοια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και είναι υποχρέωση του κράτους η απρόσκοπτη και χωρίς φραγμούς παροχή τους.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία στηρίζουν,

με την εργασία και τους αγώνες τους,

το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας,

Ζητούν την συμπαράσταση και τον κοινό αγώνα όλων των πολιτών,

ενάντια στις επιλογές κατεδάφισης και συρρίκνωσής του, που με εντολή της τρόικας προωθεί η κυβέρνηση.

 

Ακολουθεί Ανακοίνωση τυ Σωματείου μετά από συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

 

Η ανταπόκριση των εργαζομένων και των γιατρών στο κάλεσμα του σωματείου μας για συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου είναι η αρχή των μεγάλων αγώνων και κινητοποιήσεων που έχουμε μπροστά μας.

 

Στην συνάντηση με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή όλοι οι εργαζόμενοι αφού τονίσαμε τις διαχρονικές ευθύνες διοικήσεων και κυβέρνησης για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του νοσοκομείου, εκθέσαμε τα κύρια προβλήματά μας και στείλαμε σαφέστατο μήνυμα στον υπουργό και την κυβέρνηση της τρόικας.

 

Οι εργαζόμενοι του Γεννηματάς δεν υποκύπτουν ούτε σε εκβιασμούς ούτε τρομοκρατούνται.

 

– Οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου τήρησης ωραρίου από συνεργεία κατ εντολή του υπουργείου σε εργαζόμενους και γιατρούς του νοσοκομείου μας θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης για τα συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων και αιτία κινητοποιήσεων διαρκείας.

 

– Κανένα κλείσιμο νοσοκομείου και καμία απόλυση εργαζομένων και γιατρών. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

 

– Άμεση καταβολή των εφημεριών και δεδουλευμένων γιατρών και προσωπικού.

 

– Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την ασφαλή λειτουργία του σε        ανθρώπινο δυναμικό και ποιοτικά υλικά.

 

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας σας καλούμε:

 

 

 

-Την Τρίτη 9/04 στις 8 π.μ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο των ταμείων σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

 

-Την Πέμπτη 11/04 στις 11 π.μ συγκέντρωση και πορεία όλων των νοσοκομείων της Αττικής μπροστά από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ.

 

-Την Τετάρτη 17/04 Πανελλαδική εξάωρη στάση 9π.μ – 3μ.μ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ στο υπουργείο Υγείας.

 

Για το Δ.Σ