Βήμα στους μνημονιακούς υπουργούς δίνει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

Του Κόνιαρη Χρήστου

Το Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας με αφορμή την διοργάνωση ημερίδας της ΑΔΕΔΥ για την Δημόσια Διοίκηση έβγαλε μια καυστική ανακοίνωση που καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ ότι συνομιλεί και συντάσσεται με τους »εργολάβους του τρόμου», αυτούς δηλαδή που εκτός από τη σφαγή των δικαιωμάτων μας είναι έτοιμοι να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους στο δημόσιο.

Εγώ από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι προσυπογράφω την ανακοίνωση αυτή.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 10/04/2013 η ΑΔΕΔΥ προχωράει στη διοργάνωση συνδιάσκεψης , με την συνεργασία τριών μνημονιακών Υπουργών με θέμα «Η Δημόσια Διοίκηση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά στην εποχή του Μνημονίου και η πρόκληση μιας μεταρρύθμισης προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης».

Την εποχή που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατασυκοφαντούνται από τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ , συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται για την συνδικαλιστική τους δράση , το κοινωνικό Κράτος (συντάξεις περίθαλψη , παιδεία ) διαλύεται και την θέση του παίρνουν ‘’υγιείς’’ ιδιωτικές επιχειρήσεις , οι εργατικοί αγώνες βρίσκονται στο απόσπασμα , οι εργασιακές σχέσεις έχουν αποδομηθεί τελείως , η κοινωνία αιμορραγεί υπέρ των δανειστών , οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται , αναρωτιόμαστε ; σε τη αποσκοπεί αυτή η συνδιάσκεψη ;

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ , μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας , φαίνεται ότι διαλέγει στρατόπεδο .

Συντάσσεται υπέρ των εργολάβων του τρόμου , τους δίνει βήμα και τους νομιμοποιεί ως συνομιλητές , θυσιάζει στο βωμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων τα δικαιώματα των εργαζομένων .

Φαίνεται καθαρά πλέον ότι για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ οι αγώνες αποτελούν «δυσβάστακτο φορτίο» προς διεκπεραίωση.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί , ότι μόνο ο πανεργατικός αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , σε συντονισμό με τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική , μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να οδηγήσει στην ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών.

Καλούμε τα συνδικάτα , να αποδοκιμάσουν αυτή την τακτική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ για δήθεν διάλογο και απαιτούμε έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρωθεί η συνδιάσκεψη .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο την ημέρα τις συνδιάσκεψης όπως προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το Ζάππειο