Μαχητική κινητοποίηση των υγειονομικών στον κόμβο του «Χίλτον»

Μαχητική κινητοποίηση στον κόμβο του «Χίλτον» μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και με συμμετοχή των εργαζομένων στο «Αιγινήτειο» νοσοκομείο, στην «Πολυκλινική Αθηνών», στο 3ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ, στο νοσοκομείο «ΚΑΤ» μετά από απόφαση του σωματείου τους, αλλά και από εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αναπήρων, των λαϊκών επιτροπών των γύρω περιοχών, των συνταξιουχικών ενώσεων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, καθώς και φοιτητές της ιατρικής σχολής και άλλων σχολών υγείας.

Οι διαδηλωτές μοίρασαν ανακοινώσεις σε διερχόμενους για την ανάγκη να αναβαθμιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, να είναι για όλους δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις και να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία. Ακόμα, διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο, να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών, όχι στο μισθολόγιο πείνας. Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναζαν συνθήματα όπως: «Δώστε λεφτά για πρόνοια, υγεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία».

Στις 17 Απρίλη 2013 προγραμματίζεται 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ.-3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αττική και στις ΥΠΕ στις υπόλοιπες περιφέρειες στις 11 π.μ.

Αναδημοσίευσ από τον 902.gr