Ανακοίνωση καταγγελία του Σωματείου Λαϊκού για τον νέο οργανισμό

21

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα το νέο Οργανισμό του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου.

Ο οργανισμός αυτός υπακούει πιστά στη γενικότερη πολιτική της τρικοματικής-μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία έχει στόχο τη συρρίκνωση –απαξίωση και τελικά τη διάλυση των κοινωνικών αγαθών, με την υγεία και τα νοσοκομεία να είναι στις πρώτες προτεραιότητες της στόχευσής τους. Θέλουν να ξεφορτωθούν τη Δωρεάν-Δημόσια Υγεία ώστε να εξοικονομούν χρήματα για τους τοκογλύφους-δανειστές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται κόβοντας κλίνες από το Νοσοκομείο και καταργώντας οργανικές θέσεις προσωπικού (περικοπή 240 μάχιμων οργανικών θέσεων)

Το μεγαλύτερο σφαγιασμό στις θέσεις προσωπικού τον έχουν υποστεί η Διοικητική και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (εργάτες- προσωπικό εστίασης- μαγειρεία- πλυντήρια κτλ). Οι δε καθαρίστριες έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Η είσοδος των ιδιωτικών συνεργείων αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον Οργανισμό. Η ολοκληρωτική παράδοση των υπηρεσιών στους ιδιώτες είναι θέμα χρόνου.

Οι ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικοί-«μπλοκάκι»-ΜΚΟ-ΚΕΕΛΠΝΟ κτλ) γίνονται πλέον καθεστώς που «πρέπει» να το αποδεχτούμε.

Οι συγχωνεύσεις –καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών προοιωνίζουν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά ανοίγουν το δρόμο για την είσοδο και άλλων ιδιωτικών συμφερόντων.

 

  • Η μη ένταξη στον Οργανισμό του Νοσοκομείου εφτά (7) Πανεπιστημιακών Κλινικών (ΑΧα-ΑΧβ-ΒΧ-Ουρολογική-ΑΠΠΚ-ΠΦ-ΑΠΚ) δημιουργεί μείζον θέμα και γεννά πελώρια ερωτήματα:Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό των ιθυνόντων του Υπουργείου ή του Πανεπιστημίου, για εγκατάσταση μέσα στο Ε.Σ.Υ άλλων, παράλληλων δομών ιδιωτικού ή ημιϊδιωτικού χαρακτήρα;

Μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα όχι μόνο το χαρακτήρα του Νοσοκομείου σαν δομή η οποία ανήκει εξολοκλήρου στο Ε.Σ.Υ, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο το ΔΣ του Συλλόγου και όλοι οι εργαζόμενοι του «Λαϊκού» είμαστε προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις μαζικές μορφές πάλης ώστε να την αποτρέψουμε. ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ.

 

  • Την ώρα που ο λαός έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και περίθαλψη εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και για την υψηλού επιπέδου δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

  • Την ώρα που ενώ το ηθικό του λιγοστού προσωπικού έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και την απλήρωτη εργασία, εξακολουθεί να στηρίζει με αυτοθυσία τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία.

 

Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει άμεσα το νέο Οργανισμό, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΣ.

Καμία κατάταξη εργαζόμενου σε αυτόν τον πετσοκομμένο Οργανισμό.

Θέλουμε ένα νέο οργανισμό που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες όχι μόνο των εργαζομένων αλλά κυρίως των πολιτών-ασθενών.

 

  • Όχι στη συγχώνευση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής

  • Όχι στη συγχώνευση Βιοχημικού – Μικροβιολογικού

  • Ενίσχυση του Τμήματος της Πληροφορικής για να έχουμε ένα σύγχρονο και ποιοτικό Δημόσιο Νοσοκομείο

  • Κάλυψη των εργαζόμενων ΠΕ και ΤΕ στη Διοικητική Υπηρεσία οι οποίοι, σύμφωνα με το νέο Οργανισμό, οδηγούνται στην απόλυση

 

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  

 

Κοινοποίηση:

 

  • ΠΟΕΔΗΝ

  • ΑΔΕΔΥ

  • ΜΜΕ

                                              ΟΜΟΦΩΝΑ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ανδρέας Μακρής

Τάσος Αντωνόπουλος