Εκλογικές επιτυχίες των ενωτικών ψηφοδελτίων σε Σισμανόγλειο και Σωτηρία

Μεγάλη εκλογική νίκη κατέγραψε το ενωτικό αγωνιστικό σχήμα «Νέα Πορεία» στις αρχαιρεσίες για Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Η Νέα Πορεία βρέθηκε στην πρώτη θέση πήρε 416 ψήφους και κατέκτησε 4 από τις 9 έδρες του ΔΣ του Σωματείου.

Η ΠΑΣΚΕ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της (ήταν πρωτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές) βρέθηκε δεύτερη παίρνοντας 247 ψήφους και 2 έδρες. Στην τρίτη θέση η ΔΑΚΕ με 214 ψήφους και 2 έδρες ενώ το ΠΑΜΕ έλαβε 101 ψήφους και κατέλαβε 1 έδρα.

Στο Σωτηρία η νεοεμφανιζόμενη Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας πλησίασε σε ψήφους την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ και κατέλαβε 3 από τις 13 έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα η Ενωτική Κίνηση Σωτηρίας πήρε 216 ψήφους και 3 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 268 ψήφους και 4 έδρες, η ΔΑΚΕ 256 ψήφους και 3 έδρες και το ΠΑΜΕ 209 ψήφους και 3 έδρες. Το ψηφοδέλτιο Δράση πήρε 35 ψήφους και δεν εξέλεξε έδρα στο ΔΣ.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται στη συνέχεια αντίστοιχων αποτελεσμάτων και εκλογικών επιτυχιών που είχαν ενωτικά αγωνιστικά σχήματα σε άλλα Νοσοκομεία.

Να υπενθυμίσουμε την δεύτερη θέση της πρωτοεμφανιζόμενης Ενωτική Κίνησης στο Νοσοκομείο Αγ Σοφία, τον εκλογικό θρίαμβο που κατέγραψε η Αυτόνομη Παρέμβαση στο Νοσοκομείο Δράμας (πήρε 8 από τις 9 έδρες) και την κατάκτηση της αυτοδυναμίας της πρωτοεμφανιζόμενης Ενωτικής κίνησης στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης (πήρε 5 στις 9 έδρες).

Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία επιλέγουν με την ψήφο τους πλατιούς αγωνιστικούς ενωτικούς συνδυασμούς και ξεπερνούν ηγεσίες που παραμένουν στην αδράνεια και την υποταγή.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο αφού οι εκλογές σε αρκετά μαζικά σωματεία θα δείξουν αν το κίνημα των υγειονομικών μπορεί να αφήσει πίσω του «τον κακό του εαυτό» και να ξαναβγεί δυναμικά στο δρόμο του αγώνα.