Ενωτική Πρωτοβουλία ΓΝ Κέρκυρας: Οι συλλογικοί αγώνες είναι η απάντηση στην τρομοκρατία

     Η Ενωτική Πρωτοβουλία καταγγέλει την πολιτική δίωξη σε βάρος του μέλους της, ειδικευόμενου ιατρού, από τον διοικητή του Γ.Ν.Κέρκυρας κο Γρηγορόπουλο, με την πρωτοφανή άρνησή του να υπογράψει παράταση της υπηρεσίας του.

     Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς προ λίγων ημερών είχε εκ νέου απειλήσει ειδικευόμενο ιατρό για απόρριψη του αιτήματος της παράτασης του λόγω συνδικαλιστικής δράσης, αναγκάστηκε όμως να υποχωρήσει μπροστά στις επερχόμενες αντιδράσεις.

     Είναι συχνές άλλωστε οι φραστικές επιθέσεις και απειλές του σε μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Σε Δελτίο Τύπου μάλιστα, ο διορισμένος με κομματικά κριτήρια διοικητής, κατηγορούσε για μικροπολιτικά παιχνίδια και προειδοποιούσε τους νέους ιατρούς που αρνούνται την απλήρωτη εργασία, με την πόρτα της εξόδου.

     Με αυτόν τον τρόπο ο κος Γρηγοροπουλος επιχειρεί να κάμψει τις αντιδράσεις απέναντι στην εφαρμογή από τον ίδιο της μνημονιακής πολιτικής, με στόχο την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στο νησί και την παραχώρηση μεγάλου μεριδίου σε ιδιώτες, την οικονομική και ψυχική εξαθλίωση του προσωπικού, τη μετακύλιση του κόστους στους ασθενείς που ολοένα και περισσότεροι μεταναστεύουν σε άλλες πόλεις για να δεχθούν αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.

     Η πολιτική δίωξη και η εκδικητική απόλυση αποτελούν άλλωστε την άλλη όψη της επιορκίας για να οδηγηθούν στην ανεργία 25000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2013, και να χτυπηθεί με εκβιαστικούς όρους η συνδικαλιστική έκφραση και ελευθερία.

     Η τρομοκρατία, οι επιστατεύσεις, τα ‘εντέλλεσθαι’, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο φασισμός είναι ότι έχει απομείνει σε ένα χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που καταρρέει απέναντι στην επικείμενη κοινωνική αντιδραση.

     Οι επιθέσεις από τη πλευρά του διοικητή στην Ενωτική Πρωτοβουλία έπειτα από τη μεγάλη νίκη της στις εκλογές του Ενιαίου σωματείου και τη διατύπωση του αιτήματος για παραίτησή του, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποκαλύψουν τον φόβο και τον πανικό του.

     Η επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό. Οι συλλογικοί αγώνες, η αλληλεγγύη, ο κοινωνικός έλεγχος είναι η ηχηρή απάντηση των εργαζομένων σε αυτούς που έφεραν τη φτώχεια, την ανεργία και ρίχνουν τη κοινωνία σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

     Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν άμεσα θέση απέναντι στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιχειρεί η διοίκηση σε βάρος των εργαζομένων.

     Ειδικότερα, η Α.Ε.Κ.Ε. οφείλει να τοποθετηθεί και να καταγγείλει τις ενέργειες του διοικητή. Ή με τους εργαζόμενους ή στο πλευρό της διοίκησης.

     Μηδενική ανοχή στη στοχοποίηση εργαζομένων!

     Να ικανοποιηθεί το απόλυτα λογικό και δίκαιο αίτημα του συναδέλφου ειδικευόμενου ιατρού για παράταση του χρόνου εργασίας του.

Να τον διώξουμε τώρα που φοβάται!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ