Την Τετάρτη 17 Απρίλη όλοι οι Υγειονομικοί στο δρόμο του Αγώνα

22

Η κινητοποίηση από την ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στις 17 Απρίλη αποτελεί συνέχεια του αγώνα των εργαζομένων στην υγεία – πρόνοια που στόχο έχει να υπερασπιστεί την ύπαρξη Δημόσιου Τομέα Υγείας και Δημόσιων Νοσοκομείων που σήμερα βρίσκονται υπό κατάρρευση, λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Ταυτόχρονα η κινητοποίηση αυτή αναδεικνύει τις δραματικές περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα, την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των μνημονίων, προβάλλοντας ταυτόχρονα το αίτημα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την διεκδίκηση αποκατάστασης των εισοδημάτων αλλά και των δικαιωμάτων που έχουν κατατομηθεί.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία αντιλαμβάνοντα καθημερινά ότι η συνέχιση αυτών των πολιτικών, με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις νοσοκομείων, την υποχρηματδότηση και υποστελέχωση των μονάδων υγείας, έχει δραματικές επιπτώσεις στις παροχές υγείας των πολιτών. Γι αυτό και επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο με όλο το λαό για την υπεράσπιση των μονάδων υγείας, που εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ταυτόχρονα η συρρίκνωση των νοσοκομείων σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στο δημόσιο έρχονται να αμφισβητήσουν το δικαίωμα στην εργασία και για τους εργαζόμενους στην υγεία, με κίνδυνο αρκετοί να βρεθούμε στο δρόμο, μαζί με τις ατέλειωτες στρατιές των ανέργων.

Η συγκυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει βάλει στόχο τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης να τα ξεφορτωθε, να τα μετατρέψει σε εμπορεύματα που για να έχουν πρόσβαση σε αυτά οι εργαζόμενοι και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβά για να τα προσεγγίσουν. Έτσι λοιπόν προχωρούν στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών τομέων και υπηρεσιών, όπως η υγεία και δίνουν νέα πεδία δράσης στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Φορτίο πλέον είναι για τη συγκυβέρνηση και το κεφάλαιο τόσο το εργατικό κόστος όσο και τα δικαιώματα. Προκείμενου να διατηρήσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση που συνθλίβει τόσο του μισθούς και τις συντάξεις όσο και τα δικαιώματα, παραβιάζοντας ακόμα και συνταγματικές ρυθμίσεις και διεθνείς συμβάσεις.

Η στάση εργασίας στις 17 Απρίλη είναι λοιπόν μια ευκαιρία από από τις ασυντόνιστες δράσεις και ξεσπάσματα ξεχωριστά σε κάθε χώρο δουλειας να απαντήσουμε όλοι μαζί και δείξουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία τη δύναμή μας.

Όλοι λοιπόν την Τετάρτη στη στάση εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Όλοι στη συγκέντρωση έξω από το Υπ Υγείας κα τις έδρες των ΥΠΕ στην περιφέρεια.

Αγώνας ενάντια στη διάλυση των Νοσοκομείων, τις απολύσεις και την καρατόμηση των δικαιωμάτων μας