Αυτόνομη Παρέμβαση: Συνάντηση Μανιτάκη – ΑΔΕΔΥ, η παράσταση έλαβε τέλος

25

Η σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό ΥΠΕΣΔΔΑ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης και της τρόικα, για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, υλοποιούνται κατά γράμμα, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Οι καταργήσεις Δημόσιων οργανισμών και οργανικών θέσεων, η παραγωγή «μαϊμού» επιόρκων, η ψετοαξιολόγηση σε συνδυασμό με την επιχείρηση συκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αναπτυχθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση για να συνεχιστούν οι απολύσεις.

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Όλα τα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα γίνονται θυσία στο βωμό των επιλογών και της αύξησης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

Η συνάντηση αυτή απέδειξε ότι η τακτική της «αναδίπλωσης» που επέλεξαν η ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στον αέρα και οδηγεί το κίνημα σε αδιέξοδα.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, η οποία εγκατέλειψε αποφάσεις της συνομοσπονδίας και των οργανώσεων μελών της, διατυπώνοντας «προτάσεις» και «λύσεις» μέσα στα πλαίσια του μνημονίου, ανεξάρτητα από προθέσεις, διευκολύνει με τη στάση της αυτή ουσιαστικά την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Αναλαμβάνει με αυτή της την επιλογή τεράστια ιστορική ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα αδυνατίζει το μέτωπο του αγώνα καλλιεργώντας αυταπάτες για δήθεν λύσεις, μέσα στις γραμμές του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Αυτή την ώρα όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα συνδικάτα πρέπει να πάρουν το ζήτημα των απολύσεων στα δικά τους χέρια, να συστρατευτούν με την κοινωνία και να οργανώσουν την αντίσταση τους, με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

17 Απριλίου 2013