ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη γιατρού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

27

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας καταγγέλλει την συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη σε βάρος ειδικευόμενου γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Mε μια πρωτοφανή απόφαση, ο Διοικητής κος Γρηγορόπουλος αρνείται να υπογράψει την παράταση σύμβασης ειδικευόμενου ιατρού, συνδικαλιστή και ενεργού μέλους του Σωματείου, αγνοώντας τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, αλλά και του συγκεκριμένου τμήματος (όπου θα παραμείνουν 2 αντί για 4 ειδικευόμενοι), και παρά το γεγονός ότι για το Νοσοκομείο δεν υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση καθώς η μισθοδοσία των ειδικευόμενων ανήκει στο Υπουργείο.

 

Με αυτό το τρόπο, ο διορισμένος με κομματικά κριτήρια Διοικητής, κάνει πράξη τα όσα ανέφερε μόλις πριν λίγες μέρες σε Δελτίο Τύπου, όπου προειδοποιούσε τους νέους ιατρούς που αρνούνται την απλήρωτη εργασία, με την πόρτα της εξόδου.

Ο κος Γρηγορόπουλος συνεχίζει να αποδεικνύεται πιστός υπηρέτης των μνημονίων. Οι εκδικητικές απολύσεις, ως μέσο πίεσης των εργαζομένων, εν μέσω κινητοποιήσεων μάλιστα, συνιστούν την άλλη όψη της επιορκίας. Το σχέδιο της συγκυβέρνησης για 25.000 απολύσεις μέχρι το 2014 και συνολικά 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015, περνά μέσα από τη τρομοκράτηση των εργαζομένων, τη καταστολή των κοινωνικών αγώνων και τη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κος Γρηγορόπουλος οφείλει να δώσει απαντήσεις:

  • Για την αποψίλωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και την εικόνα εγκατάλειψης των Κέντρων Υγείας.

  • Για τις απλήρωτες υπερωρίες, τις αυθαίρετες επιπλέον περικοπές στις εφημερίες των εργαζομένων, την έλλειψη υγειονομικού υλικού ακόμα και για βασικές ιατρικές πράξεις, τη στιγμή που αποδεικνύεται γενναιόδωρος σε ιδιωτικά συνεργεία κλείνοντάς τους χρυσά συμβόλαια.

  • Για το γεγονός ότι χρωστά Κανονική Άδεια στο προσωπικό από το 2011 ακόμα, και για το σύνολο του 2012.

  • Για τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση πάνω από 10.000 κερκυραίων ετησίως για υπηρεσίας Υγείας στα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και την οικονομική τους επιβάρυνση.

  • Για την αδράνειά του και την εν λευκώ μετακίνηση ιατρού Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο μας σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

  • Για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και τον εξαναγκασμό με παράνομα και καταχρηστικά «εντέλλεσθε», ακόμα και προληπτικά, των ειδικευόμενων σε διακομιδές ασθενών παρ’ ότι είναι αναρμόδιοι.

  • Για τη συνέχιση της λειτουργίας των Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στα όρια της νομιμότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας υπενθυμίζει στον κ. Διοικητή ότι η θητεία που έχει ήδη λήξει και δεν δικαιούται ανανέωσης είναι η δική του θητεία! Επομένως δεν έχει κανένα δικαίωμα να αυθαιρετεί και να απειλεί. Αποτελεί παρελθόν για το Νοσοκομείο, το οποίο πρόλαβε να βυθίσει στη δίνη των πολιτικών της λιτότητας.

Ζητάμε να πάρουν τώρα θέση οι αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ (στην οποία ο κος Γρηγορόπουλος είναι μέλος): συμμερίζονται τις απειλές και τις πολιτικές διώξεις εκ μέρους του Διοικητή του Νοσοκομείου;

  • Καταδικάζουμε την τακτική των απειλών, της τρομοκρατίας, των συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων.

  • Ζητάμε την άμεση απόσυρση των αποφάσεων του Διοικητή που στοχοποιούν εργαζόμενους. Να παραταθεί χωρίς κανένα εμπόδιο η θητεία όλων των ειδικευόμενων, πράγμα που αποτελεί πάγια τακτική για το Νοσοκομείο σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

  • Ζητάμε την άμεση και πλήρη αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων υπερωριών, εφημεριών και διακομιδών.

  • Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων γιατρών και του συνόλου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, και ζητάμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το Γραφείο Τύπου