Διαδηλώνουν σήμερα και ετοιμάζουν απεργία οι Ισπανοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σε απεργιακή κινητοποίηση προσανατολίζονται τα σωματείων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Μαδρίτης μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση 6 Νοσοκομείων της περιοχής.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της υγείας CCOO, AMYTS, SATs, USAE, CSIT-UP και UGT κατήγγειλαν την δεξιά Κυβέρνηση της Ισπανίας ότι για να δικαιολογήσει τις ιδιωτικοποίησης των Νοσοκομείων χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το «εργασιακό κόστος» των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Κυβέρνησης, που στοιχεία του διέρρευσαν στον τύπο, θα οδηγήσει σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού και την αντικατάσταση αυτού με εκτάκτους που θα έχουν χαμηλότερους μισθούς και δικαιώματα και ταυτόχρονα θα εργάζονται με αυξημένα ωράρια.

Προς το παρόν τα συνδικάτα καλούν σήμερα Κυριακή στις νέες διαδηλώσεις εργαζομένων στην υγεία που ονομάστηκαν «λευκή παλίρροια».

Αύριο Δευτέρα τα συνδικάτα έχουν συνάντηση με την Κυβέρνηση και από τις απαντήσεις που θα πάρουν θα καθορίσουν τη στάση τους και είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση.