Συλλαλλητήριο για την υγεία στην Πάτρα την Τρίτη 23/4

Η Δημόσια Υγεία, οι δομές του ΕΟΠΥΥ, οι παροχές στους ασφαλισμένους καταρρέουν.
Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν ήδη φτάσει το 40% και αυξάνονται συνεχώς. Η πρόσβαση στα νοσοκομεία γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη: τους χρόνιους πάσχοντες, τους γέροντες, τα παιδιά, τους ανέργους. Όσοι μειονεκτούν κοινωνικά αντιμετωπίζουν αξεπέραστους φραγμούς στο σύστημα περίθαλψης.

Η κυβερνητική τρόικα αντιμετωπίζει σαν βάρος τις υποχρεώσεις της στο κοινωνικό σύνολο. Ετοιμάζει λουκέτα για 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, διώχνει γιατρούς και εργαζόμενους από το ΕΣΥ, καταρρακώνει τις δομές υγείας με τις καθημερινές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Καθημερινά κινδυνεύουν και χάνονται ζωές από την πολιτική που υπαγορεύουν οι “εταίροι” και δανειστές.

Μόνο η μαζική μας κινητοποίηση μπορεί να σώσει τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα κοινωνικά δικαιώματα. Να κατοχυρωθούν απ’ την αρχή: η πρόσβαση στα νοσοκομεία όλων όσων έχουν ανάγκη, η πρόσβαση σε ποιοτικά και επαρκή φάρμακα, η αξιοπρέπεια στην αρρώστια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να γίνουμε ασπίδα σωτηρίας των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία, τη δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 8μμ στην πλ. Γεωργίου
Νά ‘μαστε όλοι εκεί!
Σύλλογοι εργαζομένων στην υγεία και πρόνοια, φορείς ασθενών και πολιτών της Πάτρας.