«Ηλεκτρονικό βραχυκύκλωμα» στα στοιχεία για τους εργαζόμενους στο δημόσιο

του σχολιαστή

Κάτι συμβαίνει κάθε φορά που η συγκυβέρνηση αποφασίζει μαζί με τους συνεταίρους της στην Ευρώπη να προχωρήσει σε νέα μέτρα, ιδιαίτερα όταν ετοιμάζεται να «σουτάρει» στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής στοιχείων βραχυκυκλώνουν και δεν αποτυπώνουν με σαφήνεια την εργασία αλλά και τις αποχωρήσεις εργαζομένων από το Δημόσιο.

Ενώ λοιπόν από τις 14/6/2012 το ΥΠΔΜΗΔ με δελτίο τύπου ανακοινώνει πανηγυρικά ότι η «επιχείρηση» της απογραφής των υπαλλήλων «βαίνει καλώς» και ο καθένας μπορεί να λάβει γνώση του αριθμού των εργαζομένων ανά φορέα, όσο και αν προσπαθήσει κανείς δεν θα καταφέρει να λάβει γνώση αυτών των στοιχείων.

Εκτός αν το ΥΠΔΜΗΔ εννοεί ότι «τσουβαλιάζοντας» την μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στην κατηγορία των Υπουργείων αυτό αποτελεί καταγραφή των εργαζομένων ανά φορέα. (δείτε το σχετικό σύνδεσμο με τα σημερινά στοιχεία ).

Τι να θυμηθεί ο καθένας μας από τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων και από τις φωνές των καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων στα μέσα ενημέρωσης όταν ξεκινούσε η εφαρμογή των μνημονίων;

Βροντοφώναζαν ότι δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, μιλούσαν για ενάμιση εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους. Κατακεραύνωναν τις κυβερνήσεις και τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί έπρεπε να γνωρίζουμε μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο σε κάθε υπηρεσία. Να συμφωνήσουμε μαζί τους λοιπόν.

Σήμερα όμως οι ίδιοι κάνουν «μόκο» για τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο «μόκο» για την κατανομή του προσωπικού να τομέα και φορέα, ενώ πλέον είναι γνωστό ότι το ΥΠΔΜΗΔ γνωρίζει με ακρίβεια αυτά τα στοιχεία.

Όμως το «βραχυκύκλωμα» στην έκδοση στοιχείων από το Υπουργείο «Διοικητικής Μεταρρύθμισης» (το βάζουμε αυτό σε εισαγωγικά για να μην κακοποιούμε την λέξη μεταρρύθμιση) συνεχίζεται και σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις, γιατί από προσλήψεις μην τις είδατε.

Τα στοιχεία αυτά έχουν σταματήσει στο Δεκέμβρη του 2012 και αναρωτιόμαστε άραγε γιατί;

Μήπως γιατί δεν ευνοούν το σχεδιασμό για μαζικές απολύσεις;

Μήπως γιατί οι προσλήψεις είναι ανύπαρκτες, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το ένα προς δέκα που διατείνεται το μαύρο μέτωπο, αλλά και οι ελάχιστες που «γίνονται» αφορούν ελαστικά εργαζόμενους, δηλαδή έχουμε τη δημιουργία «Μανωλάδων» μέσα στο δημόσιο:

Μήπως τελικά η έκδοση των στοιχείων για τις αποχωρήσεις αλλά και για τον αριθμό τω εργαζομένων ανά τομέα και φορέα δεν «βολεύει», αφού θα αποκαλύψει στην κοινωνία ότι κρίσιμοι τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια και η Ασφάλιση έχουν «ξεκληριστεί» από προσωπικό;

Μήπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την μείωση του προσωπικού στην απογραφή από το 2010 μέχρι σήμερα ανά μήνα ή έστω ανά χρόνο δε εξυπηρετεί τους μνημονιακούς σχεδιασμούς και επιτρέπει στη μαύρη προπαγάνδα να «περπατά»;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και τον κ. Μανιτάκη.

Τα ερωτήματα τα θέτουμε για να προβληματιστούμε όλοι και να μην «καταπίνουμε αμάσητα» την μνημονιακή προπαγάνδα.