Έρχονται νέα λουκέτα σε οργανισμούς υπηρεσιών υγείας;

Σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία δημοσιεύει κατάλογο με εκατοντάδες φορείς που οδηγούνται σε λουκέτο. Ανάμεσα σε αυτούς μονάδες από το δημόσιο σύστημα υγείας που έχουν ιστορία δεκαετιών και σημαντική προσφορά προς τους πολίτες και ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα μπαίνει λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (σήμερα έχει την ονομασία ΕΚΑ), τον ΟΚΑΝΑ, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων κ.α.

Αν το δημοσίευμα ευσταθεί σημαίνει ότι το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης δεν έχει πλέον καμία αναστολή και είναι ικανό να διαλύσει και τα τελευταία αναχώματα κοινωνικού κράτους.

Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα «δένει» με τις καταστροφικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται στη Βουλή σήμερα και αύριο Κυριακή με αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που παραπέμπουν ουσιαστικά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Αν προωθηθούν αυτά τα σχέδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε δεκάδες λουκέτα σε μονάδες υγείας και πρόνοιας καθώς και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Την Κυριακή αύριο το σύνταγμα πρέπει να πλημμυρίσει από χιλιάδες πολίτες για να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του εκτρώματος και να γίνει η αρχή για να διώξουμε το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης