Ψυχιατρικό Ν. Θεσσαλονίκης: Οι Εργαζόμενοι απλήρωτοι, η κυβέρνηση πανηγυρίζει….

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για μια ακόμα φορά καταγγέλλοντας την διοίκηση του νοσοκομείου, την ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για τον συνεχή εμπαιγμό τους εδώ και ένα χρόνο, μη καταβάλλοντας μισθολογικές αμοιβές από τον Μάρτιο 2012.  Από τον Άννα στον Καïάφα χωρίς κανένας «υπεύθυνος» (διοικητής, υποδιοικητής,δυπεάρχης) να συμπεριφέρεται ως τέτοιος τουναντίον υπεκφυγές, δικαιολογίες, ψέματα, από ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν ως στόχο τουλάχιστο την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ.

Τα γεγονότα όμως δείχνουν άλλα πράγματα, ενώ το αίτημα παροχής υπηρεσιών υγείας από τους πολίτες,  αυξάνει καθημερινά τόσο στο νοσοκομείο μας αλλά και σε όλες τις δημόσιες δομές τόσο περισσότερο απαξιώνεται και σαμποτάρεται από το ίδιο το υπουργείο υγείας. Η οικονομική κρίση δημιούργησε στρατιές ανέργων και ανασφάλιστων, φτωχοποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανατρέποντας όνειρα και προγραμματισμούς ζωής. Απόγνωση, άγχος, κατάθλιψη, ντροπή, θυμός είναι συναισθήματα που κυριαρχούν πλέον στις ζωές μας και σπρώχνουν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στην ανημποριά και στην ανάγκη να ζητήσουν ψυχολογική στήριξη.
Ως εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας ,τους ψυχικά ασθενείς, που πρώτοι απ´όλους βίωσαν την “ευεργετική” δράση του μνημονίου στην καθημερινότητά τους(διακοπή προνοιακών επιδομάτων για μήνες σε ανθρώπους που το πενιχρό επίδομα είναι ο μόνος πόρος επιβίωσης, συνεχείς ελλείψεις στο φαρμακείο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα αρνητική επίπτωση στη πορεία των ασθενών….)
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα με χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους με ένα ΕΣΥ που καταρρέει λόγω της υποχρηματοδότησης  με τον ΕΟΠΠΥ να βουλιάζει και τα ασφαλιστικά ταμεία να πτωχεύουν λόγω του κουρέματος και της καλπάζουσας ανεργίας. Τρομάρα τους, ξεπουλούν και καταστρέφουν τα πάντα στο βωμό του μνημονίου που θα «αναστήσει » την Ελλάδα καταστρέφοντας τους Έλληνες.
    Αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για να ανατρέψουμε τη λαίλαπα των μνημονίων.
     Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες μας στους συνανθρώπους μας.
     Αγωνιζόμαστε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε για τους ασθενείς μας, τα παιδιά μας τους ίδιους μας τους εαυτούς.
     Σας θέλουμε δίπλα μας , στον αγώνα μας.

 
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΨΝΘ   –    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»