Αυτ. Παρέμβαση Υγειονομικών: Μέτωπο αγώνα για τη προστασία της Δημοκρατίας, της εργασίας και των κοινωνικών αγαθών

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης σε μια άνευ προηγούμενου επίδειξη πυγμής απέναντι στους εκπαιδευτικούς και προς΄πάθεια τρομοκράτησης και αυταρχισμού προχωρά στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης με στόχο να καταστείλει τους αγώνες τους.

Προκειμένου να περάσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην εκπαίδευση στην απόλυση και την ανεργία, δεν διστάζει να βάλει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο ενώ παράλληλα επιδίδεται σε μια πρωτοφανή επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα τους.

Με τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση θα κλείσουν και θα συρρικνώσει σχολεία ενώ δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είτε θα απολυθούν, είτε να υποστούν την υποχρεωτική μετάθεση μακριά από τις οικογενειακές εστίες.

Τους ίδιους σχεδιασμούς βεβαίως έχει η συγκυβέρνηση και για τους υγειονομικούς με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων τα νέα οργανογράμματα που ετοιμάζει και την ψευτοαξιολόγηση. Ήδη το σχέδιο νόμου για τις Δημόσιες Υπηρεσίες που δόθηκε στη δημοσιότητα και προωθείται το επόμενο χρονικό διάστημα για ψήφιση στη Βουλή θα οδηγήσει σε λουκέτα δημόσιων οργανισμών κοινωνικού χαρακτήρα και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Αυτή την ώρα απαιτείται γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τη Δημοκρατία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που μπαίνουν για μια ακόμα φορά στο γύψο, να προασπίσουμε τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας της υγείας της ασφάλισης που διαλύονται και εν τέλει το δικαίωμα στην εργασία που αμφισβητείται.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στην Υγεία να συνεδριάσουν άμεσα, να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες βάσης ενημέρωσης των εργαζομένων και να οργανώσουν την αντίσταση και τον αγώνα.

Να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού σε κάθε πόλη μαζί με άλλα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την προστασία τω κοινωνικών αγαθών, του ίδιου του δικαιώματος στην εργασία.

Να οργανώσουν την συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν τις επόμενες μέρες ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης.

Όλοι στους δρόμους, Όλοι στον αγώνα

Ή Εμείς Ή αυτοί

11-5-2013

Η ανακοίνωση σε word