Την ώρα της μάχης κάποιοι λιποτακτούν…

27

του Aristerix

Την ώρα που το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης οργανώνει την τελική επίθεση με στόχο να μην μείνει τίποτα όρθιο κάποιοι μέσα στο εργατικό κίνημα το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι λιποτακτούν.

Τη μέρα που εκπαιδευτικοί παίρνουν τα φύλα επιστράτευσης, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ επέλεξε να συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο, φανατικό υποστηρικτή της αντιδημοκρατικής κυβερνητικής απόφασης να ντύσει τους εκπαιδευτικούς στο χακί.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να εκφράζει και τις ευχαριστίες της στον κ. Βενιζέλο για δήθεν λύσεις την ίδια ώρα που αυτός δήλωνε απόλυτη προσήλωση στην ψευτοαξιολόγηση για να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Αυτό στο στρατό λέγεται λιποταξία και συνεργασία με τον εχθρό.

Είναι άραγε αποτέλεσμα αδυναμίας να αντιληφθεί η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ τις επιπτώσεις των πράξεών της ή οι ενέργειες που κάνει είναι μια συνειδητή επιλογή; Όποια και αν είναι η απάντηση στο ερώτημα το σίγουρο είναι ότι πλέον αποτελούν κίνδυνο για το εργατικό κίνημα και ίσως ήρθε η ώρα να απομακρυνθούν από την ηγεσία του.

Δείτε και «θαυμάστε» την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την συνάντηση με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και τις ευχαριστίες της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πολυμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί στο επίκαιρο και κρίσιμο για όλη την κοινωνία ζήτημα της ομαλής διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων, που ενδιαφέρει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, υπήρξε συμφωνία.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- επιτελεί φιλότιμα και αποτελεσματικά το καθήκον τους, με συνείδηση υπεράσπισης του γενικού συμφέροντος και εξυπηρέτησης του πολίτη και των αναπτυξιακών στόχων της χώρας και ότι μόνο μέσα από την αξιολόγηση υπηρεσιών, δομών και προσώπων, μπορεί να δοθεί μια μεταρρυθμιστική πνοή στο κράτος.

Από τη μεριά της, η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ό,τι αφορά την καταβολή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς το Ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μπορούν να καταβληθούν τα εφάπαξ σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων του κράτους θα τεθεί ξανά αύριο στη συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα επιμέρους θέματα που έθεσε η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ θα εξεταστούν από το ΠΑΣΟΚ στις επαφές που έχει με τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς.

Προηγούμενο άρθροΌλο και πιο μακριά από τους εργαζόμενους οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθροΔήλωση της Δ. Σπανού και Γ. Χαρίση για τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον Ε. Βενιζέλο.