Νοσοκομείο Ερυθρός: Μίλησε για τις ελλείψεις και τον τιμωρούν!!!

27
fimosi

Την δίωξη του Γιατρού Πολύβιου Παυλίδη από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ερυθρός επείδη μίλησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού.

Φαίνεται ότι πλεόν ότι ακόμα και η έκφραση γνώμης και η αποκάλυψη της τραγικής κατάστασης, λόγω των ελλείψεων, που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία απότελεί για την μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της ”αδίκημα” και όσοι αποκαλύπτουν αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τιμωρηθούν προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων που θα σκεφτούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

 

 

Δείτε την Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ερυθρού για τη δίωξη του Συναδέλφου

 

Συμπαράσταση στο διωκόμενο από τη διοίκηση του ΝΕΕΣ συνάδελφο, Πολύβιο Παυλίδη

Όχι στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης

Με μια πρωτοφανή σε αυταρχισμό απόφαση, η Διοίκηση του ΝΕΕΣ επέβαλε στον συνάδελφο, διευθυντή αγγειοχειρουργό, Πολύβιο Παυλίδη την ποινή της τριήμερης αργίας με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί για τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία τον περασμένο Γενάρη.

Η απόφαση της Διοίκησης είναι εντελώς αβάσιμη καθώς ο συνάδελφος στη συνέντευξή του δήλωσε αυτό που επανειλημμένα οι  επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς έχουν καταγγείλει για τις ελλείψεις και την υποβάθμιση του υγειονομικού υλικού και των φαρμάκων λόγω των δραματικών περικοπών στην υγεία.

Στο πρόσωπο του συναδέλφου τιμωρείται κάθε εργαζόμενος που τολμάει να πει ανοιχτά τη γνώμη του και ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση όταν αυτή  δεν είναι αρεστή στους καθεστωτικούς παράγοντες.  

Η άδικη και προκλητική αυτή  δίωξη πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους του νοσοκομείου και του ιατρικού κόσμου καθώς και όλα τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα να εκδηλώσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο συνάδελφο.

Καλούμε το ΔΣ του Σωματείου να καλέσει γενική συνέλευση και να στηρίξει με κάθε μέσο το συνάδελφο.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ  να παρέμβουν στη διοίκηση του ΝΕΕΣ για να αποσύρει  την απόφαση της δίωξης.

Προτείνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς την Δευτέρα 27/5  στα γραφεία της διοίκησης.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ