Εκλογική διακήρυξη της Παράταξης ΟΡΑΜΑ Νοσοκομείου Γεννηματάς

23

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ μέσα σε ένα τεχνητό κλίμα εφορίας και υλοποιώντας το τρίτο μνημόνιο   παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για το μέλλον της χώρας

Την ώρα που η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

-Με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, ανασφάλιστους, χωρίς γιατρό και φάρμακα .

-Με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να οδηγούνται στην φτώχεια και την εξαθλίωση

-Με τα συσσίτια και τον υποσιτισμό των μικρών μαθητών να αποτελούν σκληρή πραγματικότητα και τις αυτοκτονίες να αυξάνονται.

Η εργασία, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ελευθέρου ανθρώπου μεταλλάχτηκε σε «απασχόληση» χωρίς δικαιώματα και προστασία. Χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους έρμαιο στην κερδοφορία του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Και το μέλλον των εργαζομένων στο δημόσιο προβάλει εφιαλτικό. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές αργίες, μετακινήσεις, μετατάξεις, με διακηρυγμένο στόχο την «ελάφρυνση» του δημοσίου από 150.000 υπαλλήλους.

Για τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα ετοιμάζουν την ίδια κοινή μοίρα. Πάμφθηνη εργατική δύναμη, στην διαμόρφωση ενός εργαζόμενου υποταγμένου και εξαθλιωμένου, που δεν θα έχει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εργοδότη, είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης.

Ήδη οι μισθοί και οι συντάξεις είναι επιδόματα φτώχειας, ενώ η δέσμευση για την επίτευξη των στόχων (ικανοποίηση των δανειστών) φέρνει νέους φόρους, χαράτσια και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και δημόσιων αγαθών (νερό, ρεύμα , καθαριότητα, μεταφορές). Στερώντας την δυνατότητα σε κάθε μελλοντική γενιά να έχει εργαλεία για ανάπτυξη της χώρας, προς όφελος της κοινωνίας και όχι των δανειστών.

Κάθε αντίδραση των εργαζομένων συκοφαντείται, κάθε απεργία χαρακτηρίζεται παράνομη, οι απεργοί τρομοκρατούνται και επιστρατεύονται, βασικές αρχές του Συντάγματος καταστρατηγούνται και η δημοκρατία περιορίζεται.

«Διάσωση της Ε.Ε.», σκίτσο Μιχάλης Κουντούρης, (Εφημερίδα των Συντακτών) ,

Α΄ βραβείο Παγκόσμιου Διαγωνισμού Γελοιογραφίας

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Πρόνοια αντιμετωπίζονται σαν αβάστακτο περιττό κόστος για το κράτος, που πρέπει να το πληρώνουν πλέον και με ορούς ελεύθερης αγοράς, οι κακά αμειβόμενοι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι , οι άνεργοι , όλοι οι έλληνες πολίτες .

– Η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας

– Η παράδοση υπηρεσιών των νοσοκομείων σε ιδιώτες .

– Οι διακηρύξεις ότι η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι οι εταιρείες με χορηγίες.

– Το 5ευρω και το 25 που πληρώνουν οι πολίτες .

– To κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών που θα φέρουν και αθρόες απολύσεις από δήθεν πλεονάζον προσωπικό .

– Οι εργαζόμενοι με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας στον ίδιο χώρο και στους ίδιους κλάδους (μόνιμοι ,συμβασιούχοι ,μπλοκάκια ,ενοικιαζόμενοι, συνεργεία).

– Η αδυναμία του ΕΟΠΥ λόγω υποχρηματοδότησης να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να καλύψει βασικές ανάγκες των ασφαλισμένων του .

Όλα αυτά είναι βήμα-βήμα υλοποίηση του στόχου για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τον λαό μας .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα των   νοσοκομείων την βιώνουμε καθημερινά με: – τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και τις εταιρείες να εκβιάζουν το νοσοκομείο διαμορφώνοντας συνθήκες για τις μεγάλες χορηγίες

– τις διαχρονικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, όπου Γιατροί, Νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα κλάδου εργάζονται για 2 η 3 ο καθένας, με αμέτρητες απλήρωτες εφημερίες και βάρδιες, που ξεπερνούν σε αριθμό κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και αντοχής ψυχικής και σωματικής .

– τις παλινωδίες με τον νέο οργανισμό, διατηρώντας την ανησυχία και την ανασφάλεια για το μέλλον του νοσοκομείου. Ένα μέλλον που οδηγεί στη συγχώνευση τμημάτων, στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του, στη κατάργηση ή την εκχώρηση δραστηριοτήτων και λειτουργιών.

Και βέβαια στην λογική του τρομοκρατημένου –υποταγμένου –εργαζόμενου, το Υπουργείο σε συνεργασία με τις διοικήσεις προσλαμβάνει ιδιωτικά συνεργεία (για τους απλήρωτους εργαζόμενους χρήματα δεν υπάρχουν )   για να ελέγχουν την τήρηση του ωραρίου. Δηλαδή να δημιουργήσουν «επίορκους» βορρά στην τρόικα και μάλιστα, ανάμεσα στους πιο σκληρά εργαζόμενους και με τις πιο αντίξοες συνθήκες

– ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

– ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Μονόδρομος είναι η ανάγκη για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων

που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή,   που διαλύει την Δημόσια Υγεία .

Και αυτό μπορεί να γίνει με την μαζική δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου μας σε ένα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ-ΜΕΤΩΠΟ-ΑΓΩΝΑ .

Ένα μέτωπο με Όραμα.

Ένα μέτωπο αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού – λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής .

Σας καλούμε όλες και όλους με ψηλά το κεφάλι με δύναμη και αυτοπεποίθηση να αγωνιστούμε για

–  Ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων

–  Δημόσια και δωρεάν υγεία με ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση για όλους

– Κανένας δημόσιος υπάλληλος να μην γίνει “Ιφιγένεια” στον ούριο άνεμο συγκυβέρνησης και ΤΡΟΙΚΑΣ

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες

– Επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να λειτουργεί με ασφάλεια και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Για να σπάσουμε μαζί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απαιτώντας

– Σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων

– Δημοκρατία και διαφάνεια   στην διοίκηση

– Αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα διοικητικής ιεραρχίας με άμεση αποκατάσταση αδικιών και παραλείψεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλο το προηγούμενο διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες δώσαμε την μάχη στο νοσοκομείο και στο σωματείο. Δεν σκύψαμε το κεφάλι μπροστά σε απειλές η στα δύσκολα. Γυρίσαμε την πλάτη στην συνδιοίκηση στα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη στις υποσχέσεις. Συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε, υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, περιφρουρώντας την μαζικότητα και την ενότητα του κινήματος στην βάση των κοινών προβλημάτων.

Αγωνιστήκαμε στην πράξη για να είναι κυρίαρχη στο σωματείο η κινηματική λογική και όχι της παραίτησης και του συμβιβασμού. Στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας δεν χωράνε παλινωδίες, συμβιβασμοί ή αμφιβολίες. Χωράει μόνο νέα ορμή, νέοι εργαζόμενοι με κοινό προσανατολισμό: Τη ρήξη με προσωπικά ή πολιτικά συμφέροντα, με αποφασιστικότητα για ανατροπή.  

Σας καλούμε γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει στο χώρο που εργαζόμαστε.

Μας ενώνουν όμως δεκάδες κοινά προβλήματα και εμπειρίες. Μας ενώνουν κοινές αγωνίες και κοινοί αγώνες χρόνων. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πλειοψηφία

με ΟΡΑΜΑ και στόχο:

Ένα σωματείο ταξικό, δυνατό, που θα διεκδικεί την ανατροπή της μίζερης καθημερινότητας. Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις διεκδικήσεις των κλάδων.

Ένα σωματείο που στην βαρβαρότητα της επιβολής θα προτάσσει την Αντίσταση, την Συλλογικότητα και την Δυναμική. Με εργαζόμενους ενωμένους και αποφασισμένους να νικήσουν .

Με

τη νέα, ενιαία, αυτόνομη, αγωνιστική και δυνατή παράταξη όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου μας.

Προηγούμενο άρθροΕνωτική Κίνηση Λαϊκού: Εκλογική διακήρυξη – Ή εμείς Ή αυτοί, Τώρα και για λόγους Υγείας
Επόμενο άρθροΤο Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΙΝΑΠ