Νέα αυταρχικά μέτρα στην «κρυφή» ατζέντα της συνάντησης Δένδια με ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ;

Διέρρευσε σήμερα στους εργατικούς συντάκτες και στη συνέχεια ανακοινώθηκε επίσημα από τη ΓΣΕΕ συνάντηση ανάμεσα στον κ. Δένδια και τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τον κ. Δένδια και στην ανακοίνωση που εξεδόθη από την ΓΣΕΕ δεν αναφέρονται οι λόγοι και τα θέματα συζήτησης. Επισημαίνουμε επίσης το γεγονός ότι ενώ είχε ανακοινωθεί η συνάντηση τόσο τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ που εκπροσωπούν την Αυτόνομη Παρέμβαση δεν είχαν ενημερωθεί.

Άμεσα, τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ της Αυτόνομης Παρέμβασης ζήτησαν ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος δήλωνε άγνοια για τη θεματολογία της συνάντησης.

Παρά τις διαμαρτυρίες και το αίτημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης στην ΑΔΕΔΥ να μην συμμετέχει η οργάνωση σε αυτή τη συνάντηση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ φαίνεται αποφασισμένη να συμμετέχει σε ένα «ραντεβού στα τυφλά» με τον κ. Δένδια.

Μπορεί βεβαίως το ραντεβού εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ότι είναι στα «τυφλά» ως προς τη θεματολογία, είναι όμως προφανές ότι η ατζέντα που έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο το Υπουργείο όσο και η τρικομματική συγκυβέρνηση περιέχει νέα αυταρχικά μέτρα ενάντια στους εργατικούς αγώνες, τους απεργούς και περιορισμού των διαδηλώσεων.

Είμαστε περίεργοι να δούμε αν η πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με πρόσχημα το «Savoir Vivre» την ίδια ώρα μάλιστα που οι εκπαιδευτικοί, και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς είναι επιστρατευμένοι, θα συζητά με τον κ. Δένδια τον περιορισμό Δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών.