Παλεύουμε για αυτά που μας ενώνουν, όλοι στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Η κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Μάιου της ΠΟΕΔΗΝ μπορεί να αποτελέσει έναν προάγγελο την μεγάλης πανυγιειονομικής κινητοποίησης στις 7 Ιούνη ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή των διεκδικήσεων των εργαζομένων στην υγεία, αιτήματα που ενώνουν το υγειονομικό κίνημα και δεν τροφοδοτούν συντεχνιακές αντιθέσεις στο εσωτερικό του.

Η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, η απόκρουση των αυθαίρετων μετακινήσεων αλλά και των επικείμενων απολύσεων, η στήριξη των Νοσοκομείων και η αποτροπή των λουκέτων που σχεδιάζονται είναι ενδεικτικά αιτήματα που συνενώνουν όλο το υγειονομικό κίνημα και δεν το διαιρούν.

Η επιλογή της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ να αναδείξει ως κυρίαρχο αίτημα της κινητοποίησης το θέμα της προβαδίζουσας κατηγορίας στις επιλογές προϊσταμένων, μάλλον δεν υπηρετεί αυτό το στόχο. Περισσότερο ενισχύει τις επιλογές της κυβέρνησης να δημιουργήσει ρήγματα μέσα στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος και να διαμορφώσει ένα υποταγμένο σώμα που από τις θέσεις ευθύνης θα υλοποιήσει τις μνημονιακές πολίτικές. Αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν συνδέεται με το επίπεδο σπουδών, αλλά κυρίως με τη την υποταγή των νέων προϊσταμένων στα κελεύσματα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ανεξάρτητα όμως από τις επιλογές της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ είναι σίγουρο ότι η κινητοποίηση την Πέμπτη 30/5 μπορεί να μετατραπεί σε μια μαζική διαμαρτυρία ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τόσο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και καρατομούν τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Γι αυτό η παρουσία όλων μας στη στάση εργασίας και στις κινητοποιήσεις σε όλα την Ελλάδα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.