Τουρκία: Ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του…

Η αφορμή για την εξέγερση του Τούρκικου λαού ήταν η ισοπέδωση του πάρκου Γκεζί στηνπλατείαΤαξίμ της Κωνσταντινούπολης και ηανέγερση μεγάλου εμπορικού κέντρου, στο πλαίσιο κυβερνητικών σχεδίων «αναμόρφωσης» της περιοχής. Οι πραγματικές ρίζες της εξέγερσης βρίσκονται στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού που «προελαύνει» στην Τουρκία.

Η βιτρίνα της πολιτικής Ερντογάν, που παρουσιάζεται σαν οικονομικό θαύμα και πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης και στηρίζεται στην σκληρή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στην υποταγή στις απαιτήσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, φαίνεται ότι αυτές τις μέρες γίνεται συντρίμια από την μαζική είσοδο του τούρκικού λαού στο πολιτικό προσκήνιο.

Καθημερινά γίνεται πιο ευδιάκριτο ότι οι πολιτικές που προωθούν τα σύγχρονα μοντέλα «ανάπτυξης» του καπιταλισμού και στηρίζονται στην βάρβαρη εκμετάλλευση ανθρώπων και πλουτοπαραγωγικών πηγών, από τη μια άκρη στην Ευρώπη ως την άλλη, βρίσκονται αντιμέτωπα με την οργή, την αγανάκτηση των λαών τους στην προσπάθεια να τους ποδηγετήσουν. Για αυτό και δεν διστάζουν όπως στην Τουρκία να χρησιμοποιήσουν τη βία και τα όπλα για να καταστείλουν τη λαϊκή εξέγερση.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας αυτή την ώρα πρέπει να έχουν το βλέμμα τους και τη σκέψη τους στους ηρωικούς εργάτες και το λαό της Τουρκίας που στην πλατεία Ταχίμ αλλά και στους δρόμους άλλων πόλεων δίνοντας τη μάχη ενάντια στο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού στη γειτονική χώρα.

Στέλνουμε ιδιαιτέρως αγωνιστικό χαιρετισμό τους συναδέλφους μας υγειονομικούς που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πλατεία Ταχιμ και στις διαδηλώσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους εκατοντάδες τραυματίες από τα δολοφονικά χτυπήματα των ΜΑΤ κατ’ εντολή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Νίκη στον Αγώνα του Τούρκικου Λαού – Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.