Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών: Όλοι μαζί στην Απεργία στις 7 Ιουνίου – Ή εμείς Ή αυτοί !

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στην Υγεία και της Πρόνοια συμμετέχοντας στην Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΥΠΙΚΑ.

Θα δώσουμε για μια ακόμα φορά ένα βροντερό το μήνυμα προς την τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα μνημονιακά μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή μας και διαλύουν τη Δημόσια Υγεία.

Δεν χρειάζονται εκτενείς περιγραφές για να αποτυπωθεί η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι λέξεις ανεργία, φτώχια, οικονομική αδυναμία, αγκαλιάζουν τις περισσότερες οικογένειες.

 Την ίδια ώρα η τρικομματκή συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με τους συνεταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν και νέες περικοπές στους μισθούς, οδηγώντας τους στα 400 και 500 ευρώ και τις συντάξεις στα 360 ευρώ, σχεδιάζουν νέες μαζικές απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων στο δημόσιο, οδηγώντας των κόσμο της εργασίας στον κοινωνικό καιάδα.

 Όμως δεν σταματούν μόνο σε αυτά. Είναι έτοιμοι να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές των Δήμων να διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και να συρρικνώσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές παροχές. Θέλουν όλοι να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πάνε τα παιδιά μας στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, για να έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

 Ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας τα μέτρα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο τόσο για τους πολίτες όσο και τους εργαζόμενους. Τα 3 τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση έχει μειωθεί σε ονομαστικές τιμές τουλάχιστον κατά 30 % ενώ σε πραγματικές λόγω πληθωρισμού πάνω από 50%. Αντίστοιχη μείωση έχουμε δει στις τσέπες μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις μονάδες Πρόνοιας. Τέλος ενώ οι προσλήψεις πλέον είναι ΜΗΔΕΝ οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε μειωθεί κατά 25 χιλιάδες και όσοι έχουμε απομείνει δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας.

 Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας και κυβερνητικά εξαπτέρυγα δηλώνουν ότι θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τόσο τις δαπάνες για την υγεία όσο και τα ποσά που διαθέτουν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

 Όσοι λοιπόν καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάποιοι θα την γλυτώσουν από τη νέα λαίλαπα που έρχεται, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους εργαζόμενους αλλά ρίχνουν νερό στο μύλο και τους σχεδιασμούς της τρικομματικής και της τρόικα. Τα ίδια έλεγαν και για το μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα ίδια έλεγαν και για τα λουκέτα στα Νοσοκομεία. Οι μισθοί όμως μειώθηκαν δραματικά και βεβαίως Νοσοκομεία και κλινικές έκλεισαν, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έχουν αρχίσει να μετακινούνται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο σαν γυρολόγοι και τα χειρότερα έπονται.

 Θέλουμε λοιπόν να πούμε καθαρά σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία ότι η τρικομματική και η τρόικα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μόνιμα μια εργασιακή ζούγκλα που οι μισοί εργαζόμενοι θα είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί θα εργάζονται σε συνθήκες δουλείας και θα ζουν στα όρια της φτώχιας.

 Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πολιτικές αυτές δεν οδηγούν ούτε στην ανασυγκρότηση της οικονομίας ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην προστασία της κοινωνίας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σαμαράς και οι συνεταίροι του Βενιζέλος και Κουβέλης. Αντίθετα καθημερινά φορτώνουν τον ελληνικό λαό με νέα χρέη, γκρεμίζουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και αφαιρούν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες τα τελευταία εκατό χρόνια.

 Να επισημάνουμε ότι οι πολιτικές αυτές υπηρετούν ένα και μοναδικό στόχο, την προστασία των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών, για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης του συστήματος. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μετατρέπονται σε αναλώσιμα είδη στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η Απεργία στις 7 Ιούνη δεν πρέπει να είναι μια ακόμα απεργία χωρίς σχέδιο, οργάνωση και προοπτική. Αντίθετα πρέπει να γίνει απαρχή για ένα πανυγιειονομικό και πανεργατικό ξεσηκωμό. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να ξεπεράσουμε εμπόδια, δυσκολίες ακόμα και τρικλοποδιές που βάζουν σε κάποια νοσοκομεία διοικήσεις σωματείων που υπηρετούν ακόμα κα σήμερα τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 Στις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια δίνουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

 Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε στην τύχη το δικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας.

 Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων, των δομών του ΕΟΠΥΥ και των μονάδων πρόνοιας, που η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο.

 Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση και υποχρεωτική μετάταξη εργαζόμενου στο σύστημα υγείας.

 Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

 

Όλοι στην Απεργία στις 7 Ιούνη

και τις Απεργιακές συγκεντρώσεις

Ή εμείς Ή αυτοί