Απαντήσεις εμπαιγμός για προσλήψεις στους τραυματιοφορείς

Άκαρπη απέβει η συνάντηση του Σωματείου των τραυματιοφορέων με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Υγείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου.

Οι τραυματιοφορείς από τα Νοσοκομεία της Αττικής αλλά και αρκετά Νοσοκομεία της επαρχίας συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπ. Υγείας διεκδικώντας τη στελέχωση των Νοσοκομείων με προσωπικό.

 

Οι τραυματιοφορείς σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι στα Νοσοκομεία υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις στον κλάδο των τραυματιοφορέων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά που προσέρχονται ή νοσηλεύονται σε αυτά  και να οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο ελάχιστο προσωπικό που σήμερα υπηρετεί.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Υγείας αποτελούν εμπαιγμό αφού δεν δεσμεύτηκαν στο παραμικρό για την στελέχωση των Νοσοκομείων με προσωπικό και ειδικότερα με τραυματιοφορείς.

Ταυτόχρονα η «δέσμευση» ότι ορισμένα κενά μπορούν να καλυφθούν από προσωπικό που θα προκύψει από το κλείσιμο φορέων αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης να οδηγήσει σε λουκέτα μονάδες υγείας και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στη στελέχωση των Νοσοκομείων με προσωπικό, ιδιαίτερα στον κλάδο των τραυματιοφορέων.