Νέο «φάουλ»! Κάλυψη του προγράμματος «εθελουσίας» από το Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει χάσει όχι μόνο κάθε αξιοπιστία απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και κάθε έννοια σοβαρότητας Κινείται όπως το εκκρεμές από τη μια άκρη στην άλλη, απέναντι στις διαλυτικές μνημονιακές πολίτικες της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Την μια στιγμή μιλά για μαζικές απολύσεις και υπερασπίζεται στα λόγια τις Δημόσιες υπηρεσίες καταγγέλλοντας ως προπαγάνδα τον ισχυρισμό της κυβέρνησης για ύπαρξη υπεράριθμου προσωπικού. Πριν όμως ο «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», προβαίνει σε δηλώσεις και ενέργειες που κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, διευκολύνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σήμερα φαίνεται το τελευταίο συμβάν, σε αυτό το γαϊτανάκι, ήταν οι δηλώσεις του Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στα Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή την προώθηση του σχ νόμου για τη διάλυση του Δημόσιου.

Όπως προκύπτει σε σχετικό δημοσίευα του πρακτορείου ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ παρείχε «υπό προϋποθέσεις» συναίνεση στην προωθούμενη ρύθμιση για δυνατότητα «οικειοθελών» αποχωρήσεων υπαλλήλων, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, με ταυτόχρονη εξαγορά χρόνων υπηρεσίας.Την ίδια ώρα όμως μιλά για χιλιάδες κενά στη στελέχωση του δημοσίου.

Αναρωτιέται κανείς τι από τα δύο συμβαίνει. Λείπει προσωπικό από το Δημόσιο και άρα είναι αναγκαίο να μην οδηγηθούν χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και υποχρεωτική συνταξιοδότηση με δυσβάστακτους όρους, ή πλεονάζει προσωπικό και τότε «νομιμοποιείται» η Κυβέρνηση να προωθήσει μέτρα όπως οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις και το πρόγραμμα «εθελουσίας» εξόδου δια της βίας;

Είναι το τελευταίο συμβάν από ένα «γαϊτανάκι» ενεργειών και δηλώσεων που δείχνουν ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει χάσει κάθε έλεγχο στην προσπάθεια της να «πατάει ταυτόχρονα σε δύο βάρκες».

Δείτε πως παρουσιάζει τις σημερινές δηλώσεις του Γραμματεά της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ) το ίδιο το αθηναϊκό πρακτορείο στη ιστοσελίδα του.

Η κατοχύρωση δικαιώματος συνταξιοδότησης με κανονικά ή πλασματικά χρόνια προϋπηρεσίας Αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διασφάλισης του δικαιώματος της συνταξιοδότησης, δεν έχουμε καμία αντίρρηση στις οικιοθελείς αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται σχέδιο οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να καλύψει τον αριθμό των 4.000 αποχωρήσεων έως το τέλος του έτους βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ τονίζει:

«Αν είναι μέσα στα πλαίσια ο κάθε εργαζόμενος να αποκτήσει το δικαίωμα της συνταξιοδότησής του έστω και με πλασματικά χρόνια είναι μία υπόθεση.

Αν είναι όμως να διώξουμε υπαλλήλους βιαίως και μάλιστα σε μια περίοδο που αποδεικνύεται ότι τα τεράστια κενά των δημοσίων υπηρεσιών φθάνουν ακόμη και τις 50.000, τότε είναι μια άλλη υπόθεση. Αν πράγματι θέλουν να συρρικνώσουν το δημόσιο να πούνε στον ελληνικό λαό ότι αυτή την υπηρεσία δεν θα την παίρνεις πλέον από τον δημόσιο, αλλά από τον ιδιωτικό τομέα και θα την πληρώνεις.