Ψηφίσματα σωματείων Νοσοκομείων ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ

Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία Νοσοκομείων έχουν εκδοθεί που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητούν να μην κλείσει η Δημόσια Τηλεόραση.

Επίσης τα σωματεία καλούν σε συμμετοχή στη σημερινή Γενική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά που λάβαμε γνώση και εμείς.

 

Σωματείο Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθήνας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ _Μαρούσι: 12.6.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ»

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων σε έκτακτη συνεδρίαση στις 12/6/2013 μετά το «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ» το κλείσιμο της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που έρχεται ως συνέχεια της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ, ναυτεργατών, καθηγητών, εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και την εισβολή των ΜΑΤ στη χαλυβουργία, εφαρμόζοντας πιστά το ΔΟΓΜΑ της συγκυβέρνησης «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» καλεί:

Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες να πάρουν αποφάσεις μέσα από Γ.Σ για κλιμάκωση του αγώνα με σκοπό να προχωρήσουν σε αγώνα διαρκείας με συγκεκριμένο και στοχευμένο ΤΑΞΙΚΟ πλαίσιο.
Στόχος είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι μόνο της τρικομματικής Κυβέρνησης αλλά των πολιτικών επιλογών και κάθε εκφραστή που στηρίζει άμεσα κ έμμεσα τις ΕΠΙΤΑΓΕΣ της Ε.Ε και του ΔΝΤ και Κεφαλαίου.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου μασ καταγγέλλει την πραξικοπηματική ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ της κυβέρνησης, η οποία βάζει λουκέτο στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ πλήττει την αξιοπιστία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η κυβέρνηση διαθέτει «τη δεδηλωμένη» στη Βουλή με δεδομένες τις δημόσιες διαφωνίες των δύο εκ των τριών κομμάτων που την στηρίζουν.
Η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στους ελεγκτές της ΤΡΟΪΚΑ που βρίσκονται στη χώρα.
Βήμα – βήμα καταργεί Δημόσιους Οργανισμούς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο των 14.500 απολύσεων έως τέλος του Ιούλη.
Η ΤΡΟΪΚΑ θέτει επίσης ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την Συγχώνευση – Κατάργηση Νοσοκομειακών, Προνοιακών Μονάδων και η κυβέρνηση με προθυμία τρέχει να υλοποιήσει.
ΕΩΣ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ΜΑΖΙΚΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να αποτρέψουμε παρόμοιες ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ στα Δημόσια Νοσοκομεία και την Πρόνοια.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την απόσυρση της κατάπτυστης ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που ΚΗΡΥΞΕ η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για αύριο ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 σε συντονισμό με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ
.
Επειδή η προκύρηξη τηs απεργίαs έγινε αργά το μεσημέρι και δεν υπήρχε χρόνοs για να αναρτηθεί προσωπικό ασφαλείαs , ενημερώθηκαν όλεs οι κλινικέs και τα τμήματα του νοσοκομείου με ανακοινώσειs από το σύλλογο.

Σας καλούμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (λεωφόρος Μεσογείων).

( Προσυγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου και αν χρειαστεί θα μπει πούλμαν).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Αθήνα, 11-6-2013

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ & ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που παραδίδει στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το Σωματείο μας:

Καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών κατάργησης δημόσιων οργανισμών & φορέων και απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο για συγχώνευση – κατάργηση και παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους στους ιδιώτες.
Καλεί όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να πάρουν θέση, να συμπαρασταθούν έμπρακτα – να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Οφείλουμε να δώσουμε δυναμική απάντηση σ’αυτή την προκλητική απόφαση – οφείλουμε να εμποδίσουμε τα εφιαλτικά τους σχέδια.

Καμιά αναμονή – Κανένας φόβος – Κανένας εφησυχασμός. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ!

Πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, να οργανώσουμε την αντίσταση & αντεπίθεση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με συντονισμένους και καλά προετοιμασμένους αγώνες με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ!

 

Σωματείο Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση μας εξέπληξε αρνητικά και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία. Φαινομενικά εν αιθρία με αντισυνταγματικό τρόπο και πραξικοπηματική πρακτική διέκοψε την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με προειδοποίηση λίγων ωρών πριν την συσκότιση της….Γεγονός παρόμοιο δεν έχει καταγραφεί στον πολιτισμένο κόσμο, είναι μια καινοτόμος πρακτική μιας επικίνδυνης κυβέρνησης η οποία επιτίθεται με μένος όχι μόνο εναντίων των εργαζομένων και της δημόσιας περιουσίας αλλά ενάντια στην ίδια την δημοκρατία.
Ας δούμε όμως γιατί συνέβη αυτό. Από διμήνου η κυβέρνηση (της συμφοράς και της καταστροφής) προσπαθεί να πείσει επικοινωνιακά ότι όλα πάνε καλά τόσο καλά που στο γραφείο του απερίγραπτου υπουργού των οικονομικών υπάρχει συνωστισμός από μεγαλοεπενδυτές. που θα σώσουν την Ελλάδα, πανηγυρίζουν, τρομάρα τους , γιατί οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ανάκαμψη….Φωνασκούν μαζί με τους καναλάρχες που τους στηρίζουν για να μην ακουστούν οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα μας από τον β΄΄παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή λοιπόν η άθλια τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε ούτε καν να ξεπουλήσει την ΔΕΠΑ…..είτε γιατί δεν το ήθελαν οι ΗΠΑ είτε γιατί δεν το ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση η ποιος ξέρει γιατί…Το γεγονός όμως είναι ότι φάνηκε για μια ακόμα φορά ότι πρόκειται για κυβέρνηση προτεκτοράτου και όχι δημοκρατικής χώρας….Και τώρα που τα προβλεπόμενα έσοδα δεν ήρθαν τι γίνεται; Τώρα που η ανεργία καλπάζει και το πρόγραμμα δεν βγαίνει τι γίνεται; Τώρα που η τρόικα πιέζει για απολύσεις και πληστηριασμούς σπιτιών τι γίνεται; Τώρα με τι μούτρα θα ανακοινώσουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση με όσες δυνάμεις τις απομένουν επιτίθεται λυσσαλέα στους εργαζόμενους, οι οποίοι ως συνήθως φταίνε για όλα , ώστε να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει την αντίσταση του λαού.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Γνωρίζουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό και την κοροϊδία για τα δεδουλευμένα μας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις προσπάθειες τους για την απαξίωση και την καταστροφή του ΕΣΥ. Συνάδελφοι είναι πια ξεκάθαρο το σχέδιο σήμερα κλείνουν αυτούς αύριο θα κλείσουν εμάς…Δεν θα τους το επιτρέψουμε, μια χούφτα παλιανθρώπων δεν θα καταστρέψει την χώρα. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι μαζικά και αγωνιστικά έχουμε την δύναμη να το αποτρέψουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΘ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Το τηλεοπτικό πραξικόπημα της Τρίτης, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ξεπερνάει τις συνήθεις μεθοδεύσεις του τελευταίου χρόνου για κλείσιμο φορέων του δημοσίου και απολύσεις υπαλλήλων. Αποτελεί οριακό σημείο για τον κόσμο της εργασίας, για την ύπαρξη της ελληνικής πολιτείας, για την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Απολύσεις «ξαφνικός θάνατος»

Το μεσημέρι δημοσιεύεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου με απόφαση του αρμοδίου υπουργού. Μόλις μερικές ώρες μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώνει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι μαθαίνουν πως από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας είναι απολυμένοι.

Δεν πρόκειται μόνο για την πρόσθεση των 2500 εργαζόμενων στην ΕΡΤ στον κατάλογο του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων. Το μήνυμα είναι πως οι εκκαθαρίσεις θα γίνονται πλέον με συνοπτικές διαδικασίες. Με τέτοιες μεθοδεύσεις fasttrack θα επιτύχει η “εθνοσωτήριος” κυβέρνησή μας τον στόχο των επόμενων 14.500 απολύσεων που απαιτούν τα μνημόνια.

Απόλυτη κυριαρχία των ιδιωτικών ΜΜΕ

Η κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραχωρεί στο σύνολό του τον τομέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στα ιδιωτικά κανάλια της υποκουλτούρας, και της διαπλοκής. Με όλα της τα προβλήματα, η ΕΡΤ ήταν εκείνος ο τομέας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που διέθετε δυνατότητες ουσιαστικής ενημέρωσης, ποιοτικής ψυχαγωγίας και ανάδειξης θεμάτων πέρα από την αισθητική του τρίπτυχου πρωινάδικο-σκυλάδικο-ριάλιτι. Και μόνο η ανάδειξη θεμάτων που δεν αποτελούν είδηση για την εμπορευματική λογική των ιδιωτικών καναλιών, και μόνο η παρουσία του δημόσιου σήματος σ’ όλες τις άκρες του πλανήτη και σε κάθε ξεχασμένη γωνιά της χώρας, θα αρκούσαν για να προστατευθεί η ΕΡΤ.

Χουντικά διαγγέλματα

Η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της –σ’ ένα χουντικής αισθητικής διάγγελμα που μας προετοιμάζει για μια νέα ΥΕΝΕΔ– μας κοροϊδεύει στα μούτρα. Οι ίδιοι που τακτοποίησαν πλουσιοπάροχα στην ΕΡΤ τους ημετέρους, τώρα διαπιστώνουν ότι η ΕΡΤ αποτελεί σκάνδαλο σπατάλης σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι ίδιοι που βάφτισαν με κάθε λογής ονομασίες την φοροεισπρακτική επιδρομή τους στο εισόδημα των εργαζομένων, οι ίδιοι που κατηγόρησαν περίπου ως ανθέλληνες όσους ονομάτισαν «χαράτσια» τους έκτακτους φόρους, τώρα περιχαρείς και γαλαντόμοι μας απαλλάσσουν από το «χαράτσι» της ΕΡΤ!

«Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά», είπε ο ανεκδιήγητος Κεδίκογλου.

Αντιστρέφοντας λέμε:

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει σήμερα. Και να τελειώσει οριστικά!

Καλούμε τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο Δημαρχείο, την Τετάρτη στις 8.00 μ.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΡ

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ρεθύμνου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΔΡΑΜΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την Τρίτη 11 Ιούνη να πέφτει μαύρο χρώμα στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, να φιμώνεται κάθε προσπάθεια ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, να πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι με μια παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση.

Ο αυταρχικός κατήφορος της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης δείχνει να μην έχει τέλος.

Διαλύουν την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία της σκέψης. Καταργούν δικαιώματα χρόνων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι έτοιμοι να μειώσουν παραπέρα τον κατώτατο μισθό.

Μας υπόσχονται συντάξεις πείνας και οδηγούν στην έξοδο από την εργασία χιλιάδες υπαλλήλων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις της τρόικα, των τοκογλύφων και των ντόπιων καπιταλιστών.

Από τη μια κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση και από την άλλη χαρίζουν τα πάντα στους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες. Δίνουν κατ’ εργολαβία την ενημέρωση και την πληροφόρηση του ελληνικού λαού στους Μπόμπολες και τους Ψυχάρηδες. Γιατί άραγε τόσο απροκάλυπτα;

Δυστυχώς γι’αυτούς στην περίπτωση της ΕΡΤ δεν λειτούργησε ο κοινωνικός αυτοματισμός και χιλιάδες λαού συμπαραστέκονται στους εργαζόμενούς της.

Μαζί με όλους αυτούς δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης. Είμαστε μαζί τους και θα είμαστε όπου και όποτε χρειαστεί.

Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Να αντιδράσουν δυναμικά στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης.

Να απαιτήσουν και να επιβάλουν με τον αγώνα τους την λειτουργία της ΕΡΤ.

Να αγωνιστούν όχι για το μαύρο που θέλουν να επιβάλουν αλλά για τα χρώματα.

Γιατί το φως μπορεί να κερδίσει το σκοτάδι.