Ο Στουρνάρας απειλεί με εκκένωση της ΕΡΤ – Όλοι στο Ραδιομέγαρο

Απειλές προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκτόξευσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή,  προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η δικομματική, πλέον, κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία, ωστόσο, απολαμβάνει την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, αναλαμβάνει νέο κατασταλτικό και τρομοκρατικό ρόλο για την υλοποίηση «της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα» και προχωρά άμεσα «στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα»

 

Ταυτόχρονα, επιχειρεί να φέρει τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων γεγονότων, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός, μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση».

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μπροστά στις κυβερνητικές απειλές εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα σε εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς για προσέλευση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα, είναι αυτονόητο χρέος όλων μας να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα, ώστε οι ωμοί εκβιασμοί της κυβέρνησης  να πέσουν στο κενό !

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/6: ΣΕ «ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ» ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν την Κυριακή 23 Ιουνίου σε μια «Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ», τονίζοντας πως «η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας». Ακολουθεί το κάλεσμα των εργαζομένων:

Η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας. Έντεκα ημέρες «μαύρου». Έντεκα ημέρες σιωπή. Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:

Συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, συμμετέχουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και παρακολουθούμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Βγαίνουμε σε πλατείες και δρόμους, οργανώνουμε αυτοσχέδια μουσικά, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Ανεβάζουμε βίντεο με τα μηνύματά μας στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουμε το μήνυμα αντίστασης.

Ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα, κινητοποιούμαστε αυτόνομα ή συμπράττουμε με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις και συντονίζουμε τη διαμαρτυρία μας.

Κάθε πρωτοβουλία είναι πολύτιμη, κάθε δράση είναι μοναδική!

Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Ιουνίου συμμετέχουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και μπορούμε στην Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.

Όλοι μαζί κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Γιατί η ΕΡΤ είναι κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη.

Γιατί η ΕΡΤ είναι εσείς!

 

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (22/6)

Για το Σάββατο (22/6), στα πλαίσια του  διαρκούς καλέσματος αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, έχει προγραμματισθεί συζήτηση με θέμα «Ο αγώνας στης ΕΡΤ και η σύνδεση του με τους κοινωνικούς αγώνες«, που θα ξεκνήσει στις 17:00 το απόγευμα. Ακολουθεί, στις 21:00, συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Τέλος η βραδιά θα συνεχιστεί με τη συνδρομή πολλών καλιτεχνών.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για περιφρούρηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι αλληλέγγυοι βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή, μετά τις κυβερνητικές απειλές για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (21/6), από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να εκφράσει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του, ενώ ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή του Θ. Παπακωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί αλληλέγγυοι παρέμειναν και παραμένουν ακόμα στο προάυλιο του Ραδιομέγαρου, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως οι απειλές του «διαχειριστή» Στουρνάρα πέφτουν στο κενό.

Υπενθυμίζουμε πως το κάλεσμα για αλληλεγγύη, είναι για τώρα και για κάθε ώρα, για σήμερα και για κάθε μέρα.

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η οποία έχει ως εξής:

» ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ!

Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε «Μολων λαβε«!
-Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγαρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα,
είναι βία για να παραιτηθούμε!
Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατια . Οι εργαζομενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται!

Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομεα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο , να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου!

Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει!

Δουλεύουμε για τη δημοσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!

Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ

Η σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο ραδιομεγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα

Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! «

– πηγή iskra.gr