Η «αγωνία» των επιθεωρητών υγείας για τους μνημονιακούς οργανισμούς

30

Φαίνεται ότι το ζήτημα των μνημονιακών οργανισμών, μέσα από τους οποίους περνούν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων κλινικών τμημάτων και οι καταργήσεις κρεβατιών δεν έχει μπει στο στόχαστρο μόνο της συγκυβέρνησης και της τρόικα αλλά στο «παιχνίδι» της εφαρμογής τους μπαίνει ακόμα και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

Συγκεκριμένα με έγγραφο του κ. Σαμπατακάκη επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, έγγραφο που εστάλη στις 30/5, την περίοδο δηλαδή που η τρόικα έφθανε στην Ελλάδα και η φιλολογία γύρω από τις καταργήσεις νοσοκομείων είχε κορυφωθεί, με το οποίο ζητείται από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να απαντήσουν αν έχουν προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών οργανισμών.

Το πιο εντυπωσιακό είναι την ώρα που τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα και έχουν «ξεγυμνωθεί» από προσωπικό το Σώμα επιθεωρητών υγείας ρωτά για την εφαρμογή των μνημονιακών οργανισμών προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία τους!!!

Είχαμε τονίσει ότι η συρρίκνωση και το λουκέτο των Νοσοκομείων περνά εν πολύς μέσω των μνημονιακών οργανισμών και η τακτική της σαλαμοποίησης για την προώθηση των μνημονιακών δεσμεύσεων έχει μπει σε εφαρμογή.

Φαίνεται ότι στην κατεύθυνση αυτή η συγκυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να επιτύχει αυτό το στόχο.

Η απάντηση στην προσπάθεια της συγκυβέρησης να διαλύσει τα Νοσοκομεία, δεν μπορεί να είναι άλλη από έναν ενωτικό συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζόμενων στην υγεία μαζί με τους πολίτες που σε λίγο θα αδυνατούν να προσεγγίσουν έστω και στοιχειωδώς τις υπηρεσίες υγείας.

δείτε το σχετικό έγγραφο του ΣΕΥΥΠ