Διακήρυξη «Ενωτικής Αγωνιστικής Παρέμβασης» 6ης ΥΠΕ για την εκλογή εκπροσώπων στo Υπ. συμβούλιo

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι, Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε να αναδείξουμε εκπροσώπους για το υπηρεσιακό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι αυτές οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και γενικότερα η ελληνική κοινωνία, δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου με στόχο την δραματική μείωση των εισοδημάτων μας τον περιορισμό στο κατώτερο δυνατό σημείο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τη διάλυση των κοινωνικών τομέων της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης και της πρόνοιας και τέλος της ίδιας της Δημοκρατίας.

Οι μνημονιακές πολιτικές που κατακρεουργούν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν έχουν τελειωμό και με τα νέα μνημόνια συνεχίζονται οι επιθέσεις με μεγαλύτερη ένταση. Οι μισθοί, οι συντάξεις, η σταθερή εργασία στο Δημόσιο, οι εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα από τις κυβερνήσεις του μνημονίου και την τρόικα.Δημόσιες Υπηρεσίες καταργούνται, συγχωνεύονται, ιδιωτικοποιούνται και άλλες μέσα από την περικοπή των δαπανών λειτουργίας τους, τις απολύσεις και το πάγωμα των προσλήψεων, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Το παράδειγμα της ΕΡΤ, μας διδάσκει πολλά τόσο για τις διαθέσεις, όσο και για τη δύναμη του λαϊκού κινήματος.

Η δικομματική, πλέον, κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχοντας εγκαταλείψει τα προεκλογικά πυροτεχνήματα προ πολλού θα συνεχίσει με ταχύτατους ρυθμούς το καταστροφικό έργο της τρικομματικής. Οι δαπάνες για την υγεία από τα 5.302 εκατ. ευρώ το 2012, πέφτουν το 2013 στα 4.845, ενώ το 2014 θα «βουτήξουν» στα 4.513 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές περικοπές σε υγειονομική περίθαλψη από το 2013 έως το 2016 θα είναι 1.113 εκατ. ευρώ. Έτσι το σύνολο των Νοσοκομείων βρίσκονται πλέον στο «αέρα» αφού οι προϋπολογισμοί τους είναι πετσοκομμένοι και ελλειμματικοί , με όλα τα επακόλουθα όπως ελλείψεις σε υλικά, καύσιμα κ.α., μηχανήματα που δεν επισκευάζονται, καθυστερήσεις και περικοπές και τελικά μη καταβολή υπερωριών, εφημεριών, αποζημιώσεων εκτός έδρας κλπ.

Τα τεράστια κενά σε προσωπικό με την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων θα διευρύνονται. Η αναλογία 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις υπαλλήλων από τα Νοσοκομεία που παρατείνεται έως 31/12/16 είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου. Αρκεί κάποιος να δει ότι το 2011 ουσιαστικά δεν έγιναν προσλήψεις ενώ οι αποχωρήσεις είναι χιλιάδες. Παράλληλα σχεδόν 50 Νοσοκομεία και αρκετές Προνοιακές δομές έχουν «ημερομηνία λήξης» μέσω της πολιτικής των συγχωνεύσεων, ενώ και τα Κέντρα Υγείας αποδυναμώνονται και ουσιαστικά υπολειτουργούν.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με την διολίσθηση και την υποβάθμιση του είναι δραματικό και ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης είναι προ των πυλών. Την κατάσταση εντείνει η υποχρηματοδότηση του ήδη χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ, που επίσης καταρρέει. Σύντομα οι ασθενείς θα κληθούν να καταβάλουν στον ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ ανά συνταγή, καθώς και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια, αντιμετωπίζουν και την απειλή της απόλυσης. Την ονόμασαν εφεδρεία, την ονόμασαν κινητικότητα, αλλά η ουσία της απόλυσης παραμένει αναλλοίωτη. Η συγκυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την επίθεσή της σε βάρος των υπηρεσιών και των εργαζομένων αξιοποιεί τις όποιες περιπτώσεις διαφθοράς, συκοφαντεί τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, διαμορφώνει νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο και αναθέτει την αξιολόγηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού θα αποτελέσει το νέο εργαλείο για το σφαγιασμό υπηρεσιών και εργαζομένων.

Ειδικότερα στον χώρο της Υγείας οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών, ανοίγουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και μετακινήσεις χιλιάδων εργαζομένων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη σε κανέναν εργαζόμενο. Οι απολύσεις κρέμονται πάνω από το κεφάλι όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και βεβαίως όλων των υγειονομικών. Η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να εμφανίσουν μια ψεύτικη πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια δεν κινδυνεύουν, έχει τόση δόση αλήθειας όση και η διαβεβαίωση που έδιναν ότι οι μισθοί των υγειονομικών δεν θα περικοπούν από το νέο μισθολόγιο, γιατί ήταν ιδιαίτερα χαμηλοί.

Αυτές οι πολιτικές, που έχουν οδηγήσει τις μονάδες υγείας σε οριακό σημείο, πρέπει να αντιμετωπιστούν με μαζικό Αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εξελίξεων τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ακυρώνονται και υποβαθμίζονται, έτσι μπροστά στις εκλογές για εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τίθεται σε όλους μας το ερώτημα:

ποιους εκπροσώπους θα επιλέξουμε;

Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που με τη συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα μείνουν βουβοί ή και σε κάποιες περιπτώσεις θα συμβάλουν στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών;

Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που θα μείνουν απαθείς στην αξιολόγηση – σφαγή, στη μισθολογική καθήλωση, στις απολύσεις, τις πελατειακές σχέσεις ή θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία να εκλέξουμε τους εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές;

Σήμερα χρειαζόμαστε εκπροσώπους:

ü       που δεν θα διαχειρίζονται τους αντιλαϊκούς Νόμους αλλά θα αγωνίζονται για την κατάργησή τους,

ü       που θα βρίσκονται με την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας και με τη συμμετοχή και τη στάση τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, σε συνεργασία με το Συνδικαλιστικό Κίνημα, θα συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών και αυτών που τις υπηρετούν και τις εφαρμόζουν,

ü       εκπροσώπους που θα λειτουργούν συλλογικά, θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους και θα προωθούν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Στις Εκλογές εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ

ψηφίζουμε εργαζόμενους που θα αγωνιστούν μαζί μας

ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών

και των κοινωνικών αγαθών, την απόλυση των υπαλλήλων,

για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Οι υποψήφιοι της Ενωτικής Αγωνιστικής Παρέμβασης

για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου

της 6ης ΥΠΕ στις 05 Ιουλίου 2013

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΚΛΑΔΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγγελόπουλος

Νικόλαος

Κων/νος

ΔΕ Διοικητικός

6η ΥΠΕ

Ζήση

Ελένη

Χαράλαμπος

ΤΕ Επισκ. Υγείας

6η ΥΠΕ

Κατσένου

Αλεξάνδρα

Ιωάννης

ΤΕ Τεχν. Ιατ. Εργ.

Γ.Ν. Πατρών Αγ. Αντρέας

Μαρτσούκα

Χαρίκλεια

Παναγιώτης

ΤΕ Φυσικ/πειας

ΠΓΝ Πατρών

Καραγεώργος

Δημήτρης

Ζαχαρίας

ΠΕ Βιοχημικών

Γ.Ν. Άρτας

Μώκου

Λαμπρινή

Βασίλειος

ΤΕ Νοσ/κης

Γ.Ν Πρεβέζης

Ξουρίδας

Στέργιος

Κλεάνθης

ΔΕ Νοσοκ.

Γ.Ν Άρτας

Παλουμπιώτης

Θεόδωρος

Ευάγγελος

ΔΕ Ηλεκτρολ.

Γ.Ν Πατρών Αγ. Αντρέας

Παρασκευά

Ευδοξία

Παναγιώτη

ΤΕ Πληροφ.

Γ.Ν Μεσσολογίου

Πεφάνη

Σουζάνα

Άγγελος

ΤΕ Τεχν. Ιατ. Εργ.

Γ.Ν. Αργοστολίου

Τζάλας

Δημήτρης

Χαρίλαος

ΤΕ Νοσ/κης

ΠΓΝ Ιωαννίνων

Τζίφα–Παππά

Δέσποινα

Δημήτριος

ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού

Γ.Ν. Πατρών Αγ. Αντρέας

Χαραλάμπους

Παναγιώτης

Μιχαήλ

ΔΕ Β. Νοσηλευτών

Γ.Ν. Αιγίου