Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό χάλασαν τη φιέστα του Α. Γεωργιάδη

29

Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός θέλησε να παραστεί στον αγιασμό για την κατασκευή των νέων χειρουργείων στον «Ευαγγελισμό», και να δώσει τα διαπιστευτήρια του στους εθνικούς μας εργολάβους [ΑΚΤΩΡ] και τους δωρητές μας [ΕΘΝΙΚΗ] που ανέλαβαν τα έργα.

 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες και καμία κινητοποίηση και να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα πως όλα λειτουργούν στην εντέλεια και είναι όλοι ευχαριστημένοι, αυτό δεν κατέστη εφικτό χάρις στο αγωνιστικό και δυναμικό πνεύμα του προσωπικού του νοσοκομείου, που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τα είπε ένα χεράκι με τον υπουργό. Παρουσία καναλιών ο υπουργός άκουσε τις έντονες διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες του προσωπικού αλλά και πολιτών που ήταν παρόντες στην κινητοποίηση για :

 

Τις 1500 κενές θέσεις εργασίας που λείπουν σε όλες τις ειδικότητες, για την αδιαφορία τους να μένουν χρήσιμα κλειστά κρεβάτια Μονάδων απολύοντας τους έκτακτους νοσηλευτές, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή αρρώστων. Για την τριτοκοσμική προσβλητική εικόνα πολύωρων αναμονών στα επείγοντα αφού οι λίγοι γιατροί-νοσηλευτικοί-τεχνολόγοι, δεν προλαβαίνουν τόσους πολλούς αρρώστους. Για τις περικοπές σε υλικά, εργαλεία, αναλώσιμα, φάρμακα, μηχανήματα. Για την μείωση 100 κρεβατιών κι ας κινδυνεύουν ταπεινωμένοι άρρωστοι σε εκατοντάδες ράντζα σε κάθε εφημερία.

Ας πει στους κατάκοπους εργαζομένους που δουλεύουμε στα όρια μας -με αυταπάρνηση για την υγεία των αρρώστων μας-πότε θα σταματήσουν να παρανομούν με τα συνεχόμενα ωράρια χωρις ανάπαυση;

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον υπουργό:

Παλεύουν μαχητικά μαζί με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, κάθε έναν που πλήττεται από τη λαίλαπα των μνημονίων να μη κλείσει κανένα δημόσιο νοσοκομείο, καμιά κλινική, κανένα κρεβάτι, καμιά απόλυση υγειονομικού.

Παλεύουν και θα επιβάλουν τη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία.

Παλεύουν για Δημόσια Δωρεάν Υγεία , Δομές Πρόνοιας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προσιτές σε όσους την έχουν ανάγκη χωρις χαράτσια απ’ το υστέρημα του λαού μας.

Ζητούν : Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς, με υποδομές, με υψηλού επίπεδου παροχές υγείας.

Αυτή η πολιτική η οποία είναι αντίθετη με τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών μας, αλλά με τους ενωτικούς μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, θα επιμείνουμε να την κάνουμε πράξη και θα τους ανατρέψουμε δημοκρατικά.