Νέο πυροτέχνημα Άδωνη: Απρόσκοπτη… η πρόσβαση των ανασφάλιστων στα Νοσοκομεία

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ αρκετών μέσων ενημέρωσης ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνάντηση με τον τροικανό εκπρόσωπο της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι είναι «…απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων». (δείτε σχετικό δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ)

Η πρέπει κάποιος να ζει σε άλλο πλανήτη και να μην έχει αίσθηση της πραγματικότητας ή αλλιώς να επιχειρεί να ωραιοποιήσει την τραγική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν καμία πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, εκτός και αν πληρώσουν πολύ ακριβά αυτές τις υπηρεσίες από την τσέπη τους.

Θεωρούμε απίθανο ο κ. Γεωργιάδης να μην γνωρίζει, ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι αν χρειαστούν να προσεγγίσουν τα Νοσοκομεία καλούνται να προκαταβάλλουν ένα μέρος του ποσού για τα σχετικά νοσήλια και εξετάσεις και ταυτόχρονα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την εξόφλησή όλου του ποσού, σε αντίθετη περίπτωση αυτά καταλογίζονται από τα Νοσοκομεία και αποστέλλονται στις αντίστοιχες Οικονομικές Εφορίες για είσπραξη.

Δεν μπορεί να μην γνωρίζει επίσης ότι έστω και σε περιορισμένο βαθμό κάποιες υπηρεσίες υγείας για απόρους και ανασφάλιστους έρχονται να τις καλύψουν κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, που έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, αφού όλους αυτούς ο ΕΟΠΥΥ τους έχει «πετάξει στον καιάδα».

Η πραγματικότητα στην υγεία κ. Γεωργιάδη, δυστυχώς είναι πολύ σκληρή και δεν παίρνει φτιασιδώματα με «ατάκες» στο γυαλί των τηλεοπτικών καναλιών και με μηνύματα στο twitter.