Σωμ Ν. Αγ. Ανδρέας: Κατάληψη της Διοίκησης για παράνομες αποφάσεις σχετικά με τη διακομιδή ασθενών από τραυματιοφοείς και οδηγούς

53

Με αφορμή την ΑΠΟΦΑΣΗ-ΕΝΤΟΛΗ στους ΟΔΗΓΟΥΣ και ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ του Νοσοκομείου μας, της ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ των ΑΣΘΕΝΩΝ στις Οικίες τους, το Δ.Σ του Σωματείου μας, πέρα από την έκτακτη Συνεδρίαση που είχε χθες όπου αποφάσισε Κινητοποιήσεις, έκανε και παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, με παράλληλη Κατάληψη των Γραφείων της Διοίκησης, μαζί με τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους Τραυματιοφορείς και Οδηγούς. Σχετικό για όλα αυτά το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:   

       “OΔιοικητής του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, καθ΄ υπόδειξη του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, που εκμεταλλευόμενος την μη τελεσίδικη Δικαστική απόφαση για τις διακομιδές, απόφαση που αφορά το ΠΠΝΡΙΟΥ και όχι εμάς, δίνει παρανόμως την εντολή εφαρμογής της και στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις και στο οποίο αναθέτει ευθύνες και αρμοδιότητες που δεν του ανήκουν.

         Για την εφαρμογή της προαναφερόμενης απόφασης, της διακομιδής ασθενών στις οικίες τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείο προχώρησε στην μετακίνηση 3 Τραυματιοφορέων από την Νοσηλευτική Υπηρεσία στο Γρ. Επιστασίας, πράξη απαράδεκτη-παράνομη και προκλητική, προκειμένου να αναλάβουν μαζί με τούς οδηγούς αυτοκινήτων την διακομιδή Ασθενών, μια διαδικασία που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

         Οι Τραυματιοφορείς είναι ένας κλάδος που λειτουργεί κάτω και από τα όρια ασφαλείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε Προσωπικό, ελλείψεις που δυσχεραίνουν κατά πολύ την λειτουργία τους, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που τούς έχουν οδηγήσει να λειτουργούν ακόμη και με ένα άτομο στις βάρδιες, ειδικά στο 409.

       Αυτή η απόφαση που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Τραυματιοφορέων και των οδηγών και κατ΄ επέκταση του Νοσοκομείου.

         Γι΄ αυτήν την απόφαση-εντολή, μετά από σχετική Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου, που έγινε με την συμμετοχή των Συναδέλφων Τραυματιοφορέων και Οδηγών, πάρθηκαν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αρχής γενομένης από σήμερα με την παράσταση όλων μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, όπου του ζητήσαμε να πάρει πίσω των προαναφερόμενη απόφασή του και να επιστρέψει όλους τούς μετακινημένους από το τμήμα των Τραυματιοφορέων στη θέση τους. Επειδή όμως ο Διοικητής δεν δέχθηκε αυτό το αίτημα μας, προχωρήσαμε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Γραφείου του, μια κατάληψη που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και μάλιστα για όσο διάστημα θα υφίστανται αυτές του οι Αποφάσεις. Αυτές οι διαδικασίες θα συνεχιστούν και στην Υ.ΠΕ με παράλληλες καθημερινές ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ καθ΄ όλο το 24ωρο, κινητοποιήσεις που θα επεκταθούν σε όλους τούς κλάδους και τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου, γιατί τα προβλήματα αυτά είναι κοινά για όλους, ΑΓΓΙΖΟΥΝ και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.”