Κρύβουν «κάτω από το χαλί» τις διαθεσιμότητες στα Νοσοκομεία οι Βαρόνοι της ενημέρωσης

26

του aristerix

Είναι γνωστό εδώ και μέρες από την πρώτη συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπ. Υγείας κ. Γεωργιάδη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με πολύ καθαρό τρόπο χθες ότι 2500 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Είναι επίσης γνωστό ότι οι μισοί από αυτούς, δηλαδή 1250 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013.

Αυτές τις μέρες στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζονται διάφορα σενάρια σχετικά με τις δεξαμενές από τις οποίες θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες στο Δημόσιο.

Αν και μέχρι σήμερα κανένας άλλος υπουργός δεν έχει επιβεβαιώσει με τόσο καθαρό τρόπο όσο ο κ. Γεωργιάδης τις διαθεσιμότητες από το δικό του υπουργείο, παρ’ όλα αυτά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τηρούν «σιγή ιχθύος».

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό. Σίγουρα όχι επειδή δεν το γνωρίζουν. Προφανώς υπάρχουν ισχυροί λόγοι που το αποκρύπτουν συστηματικά. Είναι προφανές ότι απλώνουν δίκτυ προστασίας πάνω από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικά τους συμφέροντα. Ακόμα και σήμερα που διάφορα σενάρια «έπαιζαν» δεν υπήρχε καμία αναφορά στο χώρο της Υγείας. Ίσως κάποιοι σκεφτούν ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας; Μπορεί να συμβαίνει και αυτό, όμως νομίζουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι του «κουκουλώματος» είναι άλλοι.

Νομίζουμε όμως ότι κυρίως τρέμουν στην ιδέα να ανακοινώσουν διαθεσιμότητες στο χώρο της υγείας που θα μετατραπούν σε απολύσεις. Γνωρίζουν καλά ότι η κοινωνία γνωρίζει ότι υπάρχουν τεράστια κενά στη στελέχωση των Νοσοκομείων και θα ξεσηκωθεί από αυτή την ανακοίνωση.

Όσο και αν «μαγειρεύουν» όμως αυτή την κατάπτυστη απόφαση έφτασε η ώρα που θα υποχρεωθούν να την αποκαλύψουν.

Ας φροντίσουν οι υπηρέτες των τροικανών που σχεδιάζουν αυτές τις αποφάσεις να «βρουν λαγούμι να κρυφτούν». Η προστασία που τους παρέχουν οι βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης, δεν μπορεί να τους διασώσει πολιτικά. Η οργή των εργαζομένων και όλου του λαού θα τους σαρώσει.