Δεν θα γίνουν απολύσεις στην Υγεία λέει ο Α. Γεωργιάδης αλλά ποιος τον πιστεύει…

του σχολιαστή

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως προκύπτει σήμερα από σειρά δημοσιευμάτων, δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της υγείας αλλά παράλληλα ότι χρειάζονται και αρκετές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά στη στελέχωση των Νοσοκομείων. Ταυτόχρονα διέψευσε την κατάργηση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και εξήγγειλε μέτρα «νοικοκυρέματος».

Η δημοσιοποίηση της ομολογίας του Υπουργού για 2500 διαθεσιμότητες στην υγεία που έγινε στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, φαίνεται ότι παρά την προσπάθεια των εργολάβων της «ενημέρωσης» να κουκουλώσουν το θέμα, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, τις οποίες τώρα προσπαθεί να «μαζέψει» με τις νεότερες δηλώσεις του ο Υπ. Υγείας.

Επιχειρεί ταυτόχρονα να «ξεμοναχιάσει» τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, προκειμένου όταν θα υλοποιηθεί το σχέδιο για διαθεσιμότητες – απολύσεις, να βρεθούν μόνοι τους σε αυτή τη μάχη. Ταυτόχρονα επιχειρεί αυτή την ώρα που ξεκινά η σφαγή άλλων κλάδων εργαζομένων, οι υγειονομικοί να εφησυχάσουν και να μην συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στην τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι τα πρώτα θύματα που θα πεταχτούν στην ανεργία μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αποκρύπτει ότι αυτός και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης έχουν συμφωνήσει με την τρόικα για 25 χιλιάδες διαθεσιμότητες φέτος και επιπλέον για 4 χιλιάδες «ξαφνικούς θανάτους» όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ.

Επιπρόσθετα, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πάει να βάλει κάτω από το χαλί το σχέδιο διάλυσης των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς όμως το σχέδιο της TaskForceείναι τόσο καθαρό, που η επιχείρηση αποπροσανατολισμού πέφτει στο κενό.

Δυστυχώς για τον κ. Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι πλέον υποψιασμένοι και η προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης σήμερα δεν «περπατούν».

Πριν από 2 χρόνια μας έλεγαν ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί μας και τους είδαμε να κατρακυλάνε στα βάραθρα. Μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα και ήδη βρισκόμαστε στο 4ο μνημόνιο. Δήλωναν ότι σε λίγο έρχεται ανάπτυξη και βρισκόμαστε 5 χρόνια μέσα στην ύφεση ενώ οι άνεργοι έφτασαν το ενάμιση εκατομμύριο. Ορκιζόταν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και τώρα πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι. Ακόμα και ο τελευταίος εργαζόμενος που είχε αμφιβολίες τους πήρε χαμπάρι και δεν τους πιστεύει.

Το ζήτημα λοιπόν για όλους μας είναι πότε θα αποφασίσουμε να τους «απολύσουμε» και να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων την πολιτική τους.