Απεργία στις 16 και νέα απεργία στις 24 Ιούλη αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ που συνεδρίασε σήμερα μπροστά στην 24ωρη Γενική Απεργία και με δεδομένο την απόφαση της συγκυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζόμενους στην Υγεία και να βάλει λουκέτο σε νοσοκομεία και κλινικές αποφάσισε να εντάξει με πιο αποφασιστικό τρόπο όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία στο κίνημα αντίστασης που αναπτύσσεται ενάντια στα νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα.

Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε:

– Τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο κύμα απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο.

– Την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει κηρυχθεί σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα για τις 16 Ιουλίου και την μετατροπή της σε 48ωρη αν το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα (μίνι μνημόνιο) ψηφιστεί τελικά την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Να καλέσει τα σωματεία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Να καλέσει σε προσυγκέντρωση την ημέρα της απεργίας έξω από το Υπ Υγείας.

– Σύσκεψη Σωματείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου, αφού πρώτα το ΔΣ των Σωματείων έχουν συνεδριάσει και μεταφέρουν τις αποφάσεις τους για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη διάλυση των νοσοκομείων και γενικότερα των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά καθώς και τις προωθούμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις.

– Να προχωρήσει σε νέα 24ωρη πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 24 Ιουλίου και σε συγκέντρωση έξω από το Υπ Υγείας.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών τόνισε ότι αυτή την ώρα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των εργαζομένων. Πρότεινε το συντονισμό δράσης με όλους τους κλάδους, ιδιαίτερα με αυτούς που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες (εκπαίδευση – τοπική αυτοδιοίκηση) και σήμερα χτυπιούνται μέσα από συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών αλλά και από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Επέμενε ο συντονισμός αυτός να φτάσει μέχρι κάτω, σε κάθε περιοχή, να αγκαλιάσει και να δημιουργήσει μέτωπα με αλλά λαϊκά στρώματα που σήμερα πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές και με τα νέα μέτρα δεν θα έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες υπηρεσίες υγείας – παιδείας – πρόνοιας.