Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση: Καταγγέλουμε και απέχουμε από τις εκλογές για το Υπηρεσιακό της 6ης ΥΠΕ

Συνάδελφισες, συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε με την εκλογική διαδικασία που ακολουθείται για την εκλογή εκπροσώπων στο Υ.Σ. της 6ης Υ.Π.Ε. Πιστεύουμε ότι και σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπων στα Υ.Σ. των νοσοκομείων και να στηθούν κάλπες παντού προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στο χώρο εργασίας στις εκλογές και να δίνεται η δυνατότητα ελέγχου των εκλογικών διαδικασιών και της μυστικότητας της ψηφοφορίας.

Η επιστολική ψήφος δημιουργεί δεύτερες σκέψεις τόσο για τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, αφού οι φάκελοι και τα ψηφοδέλτια θα περάσουν από τα χέρια υπηρεσιακών παραγόντων και ταυτόχρονα απομακρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο από την ίδια την εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα ο εργαζόμενος καλείται να καταβάλλει 5 ευρώ για να ασκήσει το δημοκρατικό τους δικαίωμα ενώ ταυτόχρονα αφήνει περιθώρια σε καλοθελητές και παράγοντες να το εκμεταλλευτούν, λέγοντας σε εργαζόμενους ‘θα τα βάλω εγώ τα λεφτά’ για να δημιουργήσουν εκλογική πελατεία.

Το χρονικό διάστημα μάλιστα που γίνονται οι εκλογές 20 Ιούλη είναι απαγορευτικό, γιατί μέσα στο καλοκαίρι το μισό προσωπικό των νοσοκομείων είναι σε άδεια και έτσι του στερείται το δικαίωμα της ψήφου.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Υποβάλαμε ένσταση στην εφορευτική επιτροπή καταγγέλλοντας την διαδικασία και ζητήσαμε να στηθούν κάλπες σε όλα τα νοσοκομεία.

Μετά και από δική μας πίεση Δ.Σ. σωματείων έκαναν παρέμβαση ζητώντας κάλπες.

Επειδή όλα αυτά απέβησαν άκαρπα:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, αποσύροντας το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Παρέμβασης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές με την αποχή τους από τις εκλογικές διαδικασίες.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ 5ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

ψηφίζουμε μαζικά το πανυγειονομικό μέτωπο προστασίας της ΥΓΕΙΑΣ του λαού.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ