«Αρρυθμίες» προκαλεί η εξαίρεση του Νοσοκομείου «Πατησίων» από τις εφημερίες του ΕΣΥ

Στην υποβάθμιση της περίθαλψης σε μια κομβική περιοχή της Αθήνας οδηγεί η εξαίρεση του Γενικού Νοσοκομείου «Πατησίων» από τις εφημερίες των νοσοκομείων στην Αττική -απόφαση η οποία προαναγγέλλει σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ιδρύματος και την αλλαγή χρήσης του σύμφωνα με τον επανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη από το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του ΕΚΑΒ, που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, οι επικεφαλής του Κέντρου διαπιστώνουν ότι η εξαίρεση του νοσοκομείου «Πατησίων» το τελευταίο έτος από το πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ έχει προκαλέσει σοβαρές «αρρυθμίες» στη λειτουργία του ΕΚΑΒ αλλά και στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή της βορειοδυτικής Αθήνας.

«Η τροποποίηση της εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων δημιουργεί επιχειρησιακές δυσλειτουργίες στο ΕΚΑΒ. Αυξάνεται δραματικά ο χρόνος διακομιδής των ασθενών στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Επιπλέον, επέρχεται συμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων και καθυστέρηση των διασωστών του ΕΚΑΒ στην παραλαβή και παράδοση των ασθενών» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο του ΕΚΑΒ, το οποίο προτείνει την άμεση τροποποίηση της εφημερίας και την εκ νέου συμμετοχή του νοσοκομείου στην εναλλασσόμενη εφημέρευση.

Όπως καταγγέλλει εξάλλου το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο τέθηκε τον περασμένο Απρίλιο εκτός του προγράμματος εφημεριών του ΕΣΥ στην Αττική, παρότι είχε πληρότητα 100% σε ό,τι αφορά στην υποδοχή και στην εισαγωγή ασθενών. «Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός τη μειωμένη εξυπηρέτηση των κατοίκων της βορειοδυτικής Αθήνας, αφετέρου τη συμφόρηση των υπολοίπων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Πατησίων» κ. Παναγιώτης Τσάλλας.

«Οι διοικήσεις του νοσοκομείου και η πολιτεία δεν φρόντισαν για την αναπλήρωση του ιατρικού προσωπικού που αποχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεων» τονίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι και η διασύνδεση του «Πατησίων» με το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» περιορίστηκε στην έκδοση κοινής σφραγίδας και κοινού ΑΦΜ, ενώ απεναντίας δεν έγινε  καμία κίνηση από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων ώστε να λειτουργήσουν ξανά τα τμήματα του Πατησίων ή να τεθεί και πάλι στην εναλλασσόμενη εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής.