Το Νοσοκομείο Σαντορίνης »οδηγείται» στα ΣΔΙΤ! Είναι το μόνο;

Αναδημοσιεύουμε σήμερα, με καθυστέρηση αλήθεια μερικών ημερών το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ατλαντίς σχετικά με τη συνάντηση παραγόντων της Σαντορίνης με τον Α. Γεωργιάδη σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης που έγινε στις 15/7/2013.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι το νέο νοσοκομείο είναι έτοιμο κτιριολογικά και περιμένει τη στελέχωση από το Υπ. Υγείας, το μέλλον που του προδιαγράφει ο Α. Γεωργιάδης και η συγκυβέρνησης είναι η παραχώρηση σε ιδιώτες με την μορφή των ΣΔΙΤ.

Εμείς θα επισημαίναμε ότι η προοπτική αυτή δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο Σαντορίνης, αλλά δεκάδες Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καθώς και τομείς υπηρεσιών που αποτελούν φιλέτα και είναι περιζήτητοι από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Οι δηλώσεις αλλά και αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών κατά το παρελθόν το επιβεβαιώνουν.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ατλαντίς

Στη γραμμή του προκατόχου του κινήθηκε και ο νέος υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στη σημερινή (15/7/13) συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Θήρας, τους βουλευτές Ν. Συρμαλένιο και Ι. Ρήγα, τον Δήμαρχο Θήρας, τον ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Ρούσσο, εκπροσώπους φορέων της Σαντορίνης και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος στο ότι το κράτος δεν έχει χρήματα για να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο και ότι κατά την άποψή του η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι η μόνη λύση.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Υγείας εμφανίσθηκε πρόθυμος να συζητήσει πρόταση λειτουργίας του νέου νοσοκομείου με πρωτοβουλία των φορέων της Σαντορίνης και ορίσθηκε προθεσμία 15 ημερών προκειμένου  να του υποβληθεί μία τέτοια συγκεκριμένη πρόταση.