Έρχεται λουκέτο και για το Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

31

Συνέλευση πραγματοποιησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Βιβλιοθήκη του νοσοκομείου. Είχαν συνάντηση χθες με τον διευθυντή της 4ης ΥΠΕ κ. Θρασύβουλο Βεντουρη.

Τους ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 31/07 οι διευθυντές των ΥΠΕ θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Βεντουρη η πρόταση που θα καταθέσει στον υπουργό είναι η μετατροπή του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Άμεσα μεταφέρεται η Παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Για το Ιπποκράτειο προορίζεται η Παιδιατρική κλινική. Για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας θα παραμείνουν η Μικροβιολογικη και το Ακτινολογικο. Θα παραμείνουν μόνο 10 κλίνες για τις ανάγκες της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας ενώ θα γίνονται και συνταγογραφησεις.

“Όλα έχουν δρομολογηθεί. Το νοσοκομείο χάνει τον χαρακτήρα του, των Ειδικών Παθήσεων” σημείωσαν οι εργαζόμενοι στο ΡΘ. “Άγνωστο τι θα γίνει με τις εξειδικευμένες εξετάσεις για ιούς και παράσιτα που μας στέλνουν από όλη την Βόρεια Ελλάδα” τονίζουν. Φόβοι ότι τουλάχιστον το 20-30% των 150 περίπου εργαζομένων μπορεί να χάσει την δουλειά του.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν σήμερα και πολίτες από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας οι οποίοι είναι ενάντιοι στον αποχαρακτηρισμό του νοσοκομείου.

Αναδημοσίευσ από το Ράδιο Θεσσαλονίκη

Προηγούμενο άρθροΠαράκαμψη της Βουλής με την υπογραφή του προέδρου οι καταργήσεις και οι απολύσεις στους οργανισμούς
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: Το καλοκαίρι οι πρώτες διαθεσιμότητες και ”λουκέτα” σε Νοσοκομεία