Αντεπίθεση των εργαζομένων με κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο Νοσοκομείων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ σύσκεψη 6 σωματείων της Αττική που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο με στόχο να οργανωθεί κίνημα αντίστασης και αποτροπής των λουκέτων που φαίνεται ότι θα επιχειρηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και από άλλα σωματεία όπως του Σισμανόγλειου, του Ασκληπιείου, Δαφνί κ.α.

Από τούς περισσότερους ομιλητές, αλλά και τον εκπρόσωπο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού των Ομοσπονδιών, ιδιαίτερα της υγείας, της παιδείας της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και το χτίσιμο των κοινωνικών συμμαχιών, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα με στόχο την αποτροπή των λουκέτων σε Νοσοκομεία και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ΠΟΕΔΗΝ να προχωρήσει ως πρώτο βήμα αντίδρασης σε Παννατική Στάση Εργασίας 11 πμ έως 3 μμ την Πέμπτη 1 Αυγούστου και συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας. (δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ)

Παράλληλα σε τοπικό επίπεδο οργανώνονται κινητοποιήσεις από τα σωματεία των εργαζομένων και παράλληλα τα σωματεία συντονίζουν τη δράση τους με άλλα συνδικάτα, τοπικούς φορείς και συλλόγους χρηστών των υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων των νοσοκομείων Αμ. Φλέμινγκ και Σισμανόγλειου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο τη Τρίτη 30 Ιουλίου στις 10.00 πμ. στα γραφεία του Σωματείου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και στην πύλη του Νοσοκομείου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Νέα κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων των νοσοκομείων Αμ. Φλέμινγκ και Σισμανόγλειου στο Αμαλία Φλέμινγκ τη Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 10.00 πμ. στη πύλη του νοσοκομείου και πορεία διαμαρτυρίας στη περιοχή μαζί με τοπικούς φορείς του Δήμου.

– Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση – συναυλία στην Πύλη του νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα μαζί με τοπικούς φορείς, σωματεία εργαζομένων και κατοίκους της περιοχής

– την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πατησίων οργανώνει συγκέντρωση στο Νοσοκομείο μαζί με φορείς της περιοχής.

– Την Πέμπτη 1 Αυγούστου τα Σωματεία εργαζομένων στο Αμ. Φλέμινγκ, Αγ. Βαρβάρας, Πατησίων με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ οργανώνουν συναυλία στις 7.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Τα σωματέια των Νοσοκομείων στο Βόρειο Αιγαίο συντονίζουν τη δράση τους και προγραμματίζουν κινητοποίήσεις

 

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στην υγεία να πρωτοστατήσουν προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μέτωπο αγώνα ενάντια στα λουκέτα σε Νοσοκομεία, μονάδες του ΕΟΠΥΥ σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων καθώς και για την αποτροπή των χιλιάδων απολύσεων.

– Να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην Παννατική στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία των Νοσοκομείων.

– Τα Σωματεία των Νοσοκομείων να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού με τις τοπικές ενώσεις και συλλόγους εκπαιδευτικών, τις ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, τα σωματεία των εργαζομένων των Δήμων, σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για να δημιουργηθεί μαζί με τους πολίτες ένα μεγάλο κίνημα ενάντια στη διάλυση των υπηρεσιών υγείας παιδείας πρόνοιας, υπεράσπισης του δικαιώματος στην εργασία και αποτροπής των απολύσεων.