Κινητοποίηση την Πέμπτη των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παναγία

Σε τρίωρη στάση εργασίας 12 μ. – 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη 8 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει ουσιαστικά λουκέτο στο νοσοκομείο.

 

Στις 12:30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τους ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, με βάση το σχέδιο «κινητικότητας» θα μετακινηθούν 107 άτομα από το νοσοκομείο «Παναγία» σε άλλα Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου 87 εργαζόμενοι θα μετακινηθούν στο ΑΧΕΠΑ και οι υπόλοιποι 20 στο Ιπποκράτειο.

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παναγία

Σήμερα Τετάρτη 8/8/13 οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους Ομόφωνα αποφάσισαν.

1.    Στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 9/8/13 από 12 – 15.00 και Συγκέντρωση ΟΛΩΝ – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους μπροστά στα γραφεία της 4ης ΔΥΠΕ.

2.    Επίδοση Ψηφίσματος στον Διοικητή της ΔΥΠΕ , για την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των ¨ανακοινωθέντων¨ για την τύχη του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ και των Εργαζομένων του.

3.    ΚΑΛΟΥΝ τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί το Νοσοκομείο τους ΑΜΕΣΑ , προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΠΑΝΑΓΙΑ.                   Εκφράζουν την επιμονή τους για την ανάγκη της Δημιουργίας του Νοσοκομείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης , όπως η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής αποφάσισε τον Φλεβάρη του 2013 , και επαναβεβαιώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου στη σύσκεψη της 4/6/13 στο Υπουργείο με τους Εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Θες/κης, Βουλευτών όλων των κομμάτων , του Εργατικού κέντρου, της Ε.Ν.Ι.Θ. και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

4.    ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον Αγώνα που άρχισαν , μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους 350.000 κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης , μέχρι της ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ του αγώνα .

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ  

 

Γενική Συνέλευση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

 

Αύριο επίσης έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με θέμα τις ανατροπές στην Υγεία που προωθεί η Κυβέρνηση με το κλείσιμο Νοσοκομείων και τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών τους.

 

Στη Γενική Συνέλευση έχουν κληθεί τα σωματεία των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης με στόχο να συντονίσουν το βηματισμό τους και να αντιδράσουν από κοινού στη νέα επίθεση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.