Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις στο Ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων

Η εργοδοσία απέλυσε δυο συναδέλφους που μέχρι πριν λίγες μέρες δουλεύανε μαζί σας κάτω από τις γνωστές σε όλους σας σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες. Δυο συνάδελφοι που παρότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν απλήρωτοι, όπως όλοι εσείς, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για τους ασθενείς και τους συναδέλφους τους. Θέλουν να σας τρομοκρατήσουν για να στηρίξουν τα κέρδη τους, που ξέρετε ότι είναι πολλά. Θέλουν να δέχεστε χωρίς διαμαρτυρία να σακατεύεστε στη δουλειά λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό (νοσηλευτικό, φυσιοθεραπευτές, τραυματιοφορείς κ.α.) και ειδικών υποδομών (γερανάκια κ.α.). Θέλουν να δουλεύετε αδιαμαρτύρητα απλήρωτοι, χωρίς ρεπό, με προσωπική και οικογενειακή ζωή διαλυμένη.

Με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνε καλά οι δουλειές των εμπόρων της αποκατάστασης. Οι εργοδότες ξεσαλώνουν. Μειώνουν τους μισθούς, τις εισφορές, καταργούν τις συμβάσεις και τη σταθερή σχέση εργασίας. Ο Γεωργόπουλος και η παρέα του αλωνίζουν σε ένα χώρο όπου η κυβέρνηση από χρόνια έχει φροντίσει να μην ανοίγει κανένα νέο κρεβάτι αποκατάστασης στο δημόσιο. Από τα 2.000 κρεβάτια αποκατάστασης που χρειαζόμαστε σαν χώρα υπάρχουν μόνο 200 δημόσια. Στο μοναδικό δημόσιο ίδρυμα αποκατάστασης υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, την ίδια ώρα που οι επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο γιγαντώνονται. Εκμεταλλεύονται τον γονιό που θα πουλήσει ότι έχει και δεν έχει για να ξαναδεί το παιδί του να περπατάει, τη λαϊκή οικογένεια που θα κάνει τα πάντα για τον άνθρωπό της. Δίπλα στα χάλια του δημόσιου, υπάρχουν οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ. Εργαζόμενοι που από μικρές ηλικίες έχουν αποκτήσει φλεβίτιδα και δισκοπάθεια, ενώ οι ασθενείς που πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία παρκάρονται στο γυμναστήριο για ώρες για να κάνουν ένα περιορισμένο πρόγραμμα αποκατάστασης. Αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν αναγκάζονται να σταματήσουν τις αναγκαίες θεραπείες, γιατί σε αυτό το σύστημα αλλά και στην επιχείρηση ΑΝΑΠΛΑΣΗ υπέρτατος νόμος είναι το κέρδος.

Δεν ήταν τυχαία επιλογή της εργοδοσίας, η απόλυση των δυο συναδέλφων. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι απολυμένοι συνάδελφοι συμμετείχαν στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου ενάντια σε αυτή την κατάσταση, σε αυτή την πολιτική.Διπλός ο στόχος του εργοδότη, από τη μια πλευρά να πνίξει την φωνή του σωματείου στο χώρο και από την άλλη μεριά να τρομοκρατήσει του εργαζόμενους να μην οργανωθούν στο σωματείο τους και να μην διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Όμως συνάδελφοι δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Ο δικός μας ο φόβος εξασφαλίζει τα κέρδη του και την εξαθλίωσή μας. Σήμερα απέλυσε αυτούς τους συναδέλφους, αύριο για να μειώσει το μισθολογικό κόστος θα κάνει απολύσεις, όπως έκανε και παλιότερα. Αγώνας τώρα μαζί με το σωματείο μας για να τον αναγκάσουμε να πάρει πίσω τις απολύσεις, για προσλήψεις προσωπικού, για να μπορούμε να δουλεύουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι και να προφέρουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς.

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ. ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο