Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών: Ποιος πιστεύει τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Στον «αέρα» άλλοι 61 εργαζόμενοι από το Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση – βόμβα σήμερα της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας ότι 61 εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μπαίνουν σε «κινητικότητα», δείχνει ότι οι πρόσφατές ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη δεν μπορεί να παίρνονται στα σοβαρά.

Δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες όταν ο κ Γεωργιάδης ανακοίνωνε το «μεγαλόπνοο» σχέδιο του για την κατάργηση 8 Νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την πρόθεσή του να θέσει σε διαθεσιμότητα 1618 εργαζόμενους. Μέσα σε αυτό το καταστροφικό σχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονταν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τότε ο κ Γεωργιάδη έδινε «όρκους τιμής» ότι η λεγόμενη κινητικότητα περιορίζονταν μόνο στα 8 Νοσοκομεία. Πριν ο «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» όλα αυτά ανατράπηκαν κα ο υπουργός υγείας μένει έκθετος μετά την απόφαση αυτή.

Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι αρχικά ο κ Γεωργιάδης μιλούσε για 1250 εργαζόμενους φέτος που στη συνέχεια έγιναν 1500, ανακοινώθηκαν 1618 σήμερα φτάνουν τους 1680 και έπεται συνέχεια…

Η σημερινή απόφαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας δείχνει ότι τα λουκέτα των Νοσοκομείων, η συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών και οι διαθεσιμότητες, που μπορεί να μετατραπούν σε απολύσεις, δεν πρόκειται να έχουν τέλος.

Η υποταγή της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας στις απαιτήσεις της τρόικα και η προθυμία να παραδώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μπορεί να γίνει χωρίς λουκέτα και ανθρωποθυσίες.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν πρέπει να εμπιστευτούν τα λόγια των «προθύμων» της συγκυβέρνησης που η μόνη τους έννοια είναι η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων.

Αντίθετα πρέπει να αποκτήσουν κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία την Παιδεία την Αυτοδιοίκηση και τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και τους πολίτες που σε λίγο θα βρίσκουν «αδιαπέραστο τείχος» και θα πληρώνουν ακριβά όταν έχουν ανάγκη για υπηρεσίες υγείας.

9-8-2013

Η ανακοίνωση σε word