Άμεση αντίδραση του Σωματείου Σισμανόγλειου στις νέες διαθεσιμότητες των εργαζομένων του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

Μετά την απόφαση των ηγεσίας του υπουργείου υγείας να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων οι γιατροί μη πλήρους απασχόλησης από τα πρώην Νοσοκομεία του ΙΚΑ άνοιξε η όρεξη τους και συνεχίζουν και με τους εργαζόμενους από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Μετά τις φήμες που διαδίδονταν από το πρωί της Παρασκευής 9 Αυγούστου 2013 στο Σισμανόγλειο ότι θα μπουν στις λίστες των διαθεσιμοτήτων και εργαζόμενοι του πρώην ΙΚΑ, ήρθε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η επιβεβαίωση από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου πως «αποτελεί επιδίωξη της 1ης ΥΠΕ να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και οι εν λόγω εργαζόμενοι».

Ζητώντας να δωθεί στη 1η ΥΠΕ, από τη Διοίκηση του Σισμανογλείου, το προσωπικό του πρώην 1ου ΙΚΑ, (του οποίου οι περισσότεροι εργαζόμενοι του έχουν ενταχθεί στο Σισμανόγλειο), που απαλλάσσεται από τη διαθεσιμότητα λόγω των κριτηρίων του νόμου περί απαλλαγής (αναπηρία με ποσοστό έως 67% , κλπ), είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσίας του Υπ. Υγείας επιδιώκει να μπει και να ψαρέψει στη δεξαμενή των εργαζομένων του πρώην 1ου ΙΚΑ για να συμπληρώσει τα όποια νούμερα τους λείπουν για τις διαθεσιμότητες.

Όταν «απαλλάχτηκαν» οι 80 εργαζόμενοι του ΠΑΝΑΓΙΑ στη Θεσσαλονίκη από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, την επομένη βρήκαν 61 εργαζόμενους από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Κάτι ανάλογο πάνε να κάνουν και με τους εργαζόμενους του 1ου ΙΚΑ αφού προφανώς δεν τους βγαίνουν τα νούμερα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ – ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ – ΨΕΥΤΕΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ. Αυτοί είναι που εφαρμόζουν τη πολιτική των μνημονίων του ΔΝΤ, ΕΕ θεωρώντας απλά νούμερα και δείχνοντας μας το δρόμο της εξόδου από τα νοσοκομεία.

Η χθεσινή απόφαση της 1ης ΥΠΕ δείχνει ότι τα λουκέτα των Νοσοκομείων, η συρρίκνωση δομών και οι διαθεσιμότητες, που θα μετατραπούν σε απολύσεις, δεν πρόκειται να έχουν τέλος. μέχρι να παραδώσουν οριστικά το δημόσιο σύστημα υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα αφού βέβαια προχωρήσουν στα λουκέτα των νοσοκομείων και σε ανθρωποθυσίες.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να σταματήσουν να εμπιστεύονται τα λόγια των «προθύμων συνδικαλιστών» της συγκυβέρνησης, που η μόνη τους έννοια είναι η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων.

Αυτή η απόφαση τους δεν θα περάσει! Η ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ μας απάντηση θα είναι ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση.

Δε δεχόμαστε ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΌΛΥΣΗ.

Δευτέρα πρωί καλούμε έκτακτο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Σισμανογλείου για να αποφασίσουμε τα άμεσα βήματα μας προκειμένου να μη περάσει η απόφαση των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων των συναδέλφων μας.

Μαλίνογλου Νίκος, Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.