Δ. Βαρνάβας: Ο Αδωνις Γεωργιάδης διαλύει τα γενικά και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Ο κ. Γεωργιάδης νοιώθει πολύ ικανοποιημένος, νομίζοντας πως βρήκε πειστικό επιχείρημα προκειμένου να δώσει συγχωροχάρτι στην αγαπημένη του τρόικα. Ισχυρίζεται (κλικ εδώ) πως οι νόμοι που διαλύουν Γενικά και Ψυχιατρικά Νοσοκομεία έχουν ήδη ψηφιστεί πριν 10-15 χρόνια και απλώς τώρα επανήλθαν στα Μνημόνια προς εφαρμογή.

Πάλι καλά.

Με το πολιτικό θράσος που διακρίνει τον κ. Γεωργιάδη θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τέτοιοι νόμοι είχαν ψηφιστεί από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο!

Ισχυρίζεται λοιπόν πως η μετατροπή Γενικών Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας ψηφίστηκε από τον Κώστα Στεφανή, ενώ η διάλυση των Ψυχιατρείων ψηφίστηκε από τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Αν όμως ο κ. Γεωργιάδης έμπαινε στον κόπο να μελετήσει το νόμο 3235/2004 θα διαπίστωνε ότι ο νόμος Στεφανή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προέβλεπε τη δημιουργία Κέντρων Υγείας και όχι τη διάλυση Νοσοκομείων. Ούτε Α. Παπαδόπουλος ψήφισε τη διάλυση των ψυχιατρικών Νοσοκομείων, όπως την εννοεί ο κ. Γεωργιάδης, αλλά ξεκίνησε κουτσά- στραβά την αποϊδρυματοποίηση των ψυχικά ασθενών.

Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να ψάχνει άλλοθι: ας πει ευθέως στον ελληνικό λαό πως λειτουργεί ως αδίστακτος εντολέας της τρόικα και δεν πρόκειται ν΄ αφήσει πέτρα στην πέτρα στο σύστημα υγείας της χώρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ