Νέο «πυροτέχνημα» Γεωργιάδη, «πόθεν έσχες» για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών

Τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλων των διοικητών και υποδιοικητών οι οποίοι υπηρέτησαν το ΕΣΥ από το 2000 έως και σήμερα ζήτησε σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πετά καθημερινά στον αέρα και ένα νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να κρύψει από την μια τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα που προωθεί στην υγεία και από την άλλη να διασφαλίσει πάνω στα ερείπια του δημόσιου συστήματος υγείας και το δικό του πολιτικό μέλλον.

Αφού λοιπόν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανέχτηκαν για χρόνια τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολυεθνικές του φαρμάκου να αλωνίζουν στην υγεία, αφού κουκούλωσαν το σκάνδαλο της SIEMENS, (εταιρίας που είχε προνομιακή θέση στις προμήθειες των Νοσοκομείων), αφού παρέδωσαν όλο το διαγνωστικό κομμάτι του ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα και εκτίναξαν τις δαπάνες του για ιδιωτικές κλινικές στα ύψη, τώρα μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» και θέλουν να ελέγξουν τους δικούς τους ανθρώπους που τους τοποθέτησαν για να υλοποιήσουν όλα αυτά τα χρόνια, το σχέδιο παράδοσης της υγείας σε ιδιώτες.

Δεν τολμούν βέβαια να τα βάλουν με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ είναι κοινό μυστικό ότι οι εταιρίες αυτές χρησιμοποιούσαν από πολιτικούς, κυβερνητικά στελέχη, διοικητές και «προθύμους» στον ιατρικό χώρο για να «προωθήσουν» με κάθε μέσο τα «προϊόντα» τους, να αυξήσουν στα ύψη τα κέρδη τους και να ηγεμονεύσουν στην «αγορά».

Η Κυβέρνηση αυτή, εκτοξεύει απειλές εναντίον όλων των εργαζομένων αλλά «κάθεται προσοχή» στις απαιτήσεις πρώτα από όλα των Γερμανών αλλά και των άλλων ευρωπαίων «συμμάχων» που ζητούν εδώ και τώρα την άμεση αποπληρωμή των δικών τους πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.

Ανέχεται το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης τις αποσύρσεις και τις τεχνητές ελλείψεις σε φάρμακα, που χρησιμοποιούνται ως εκβιαστικά μέσα από τα μεγαθήρια της υγείας προκειμένου να διασφαλίσουν τιμές στα προϊόντα τους και καταβολή «ντούκου» προκειμένου να τα διαθέσουν στα Νοσοκομεία και τους ασθενείς.

Ρίχνουμε λοιπόν ένα «πόθεν έσχες», έχουμε ανοικτά τα μικρόφωνα και τις κάμερες των μνημονιακών μέσων ενημέρωσης και προσπαθούμε να «βγούμε και από πάνω».

Βεβαίως το πυροτέχνημα του κ. Γεωργιάδη είναι για μερικές μέρες. Μετά θα ξεχαστεί, ως συνήθως και θα μείνει στα χαρτιά ή στην καλύτερη περίπτωση ο »έλεγχος» θα ολοκληρωθεί χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι όμως σε λίγο θα φτάνουν στα Νοσοκομεία αλλά δεν θα μπορούν να μπουν μέσα αφού θα περνούν από κρησάρα των ιδιωτών ελεγκτών και θα καλούνται να πληρώνουν ακριβά για τις υπηρεσίες υγείας που θα έχουν ανάγκη.