Ένα ένα τα »ξεφουρνίζει» ο Γεωργιάδης, αύξηση του εισιτηρίου στα Νοσοκομεία αν δεν πιαστούν οι στόχοι

«Εάν αποτύχει τους στόχους της η κυβέρνηση θα αυξηθεί το εισιτήριο στα νοσοκομεία», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Για την «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ σχολίασε ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί αλλά το υπουργείο εργάζεται με…
στόχο να την μειώσει σημαντικά. Τα χρόνια προβλήματα, τέλος, στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, προέκυψαν γιατί «όλοι ήταν βολεμένοι στην σπατάλη».

Εξάρτηση από τους στόχους

«Δεν εξετάζεται η αύξηση εισιτηρίων στα νοσοκομεία», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρά τον όρο του μνημονίου που προβλέπει από 1/1/2014 το νοσήλειο να αποτιμάται στα 25 ευρώ την ημέρα και σε 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή.

«Οι επόμενες δράσεις του μνημονίου είναι πάντα υπό διαπραγμάτευση. Όταν έρχεται η τρόικα και πριν τις διαπραγματεύσεις που κάνουμε εμείς επιλέγουμε ποια θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε και να πείσουμε τη τρόικα αν μπορεί να αποδώσει το μέτρο ή όχι», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι η εφαρμογή των 25 ευρώ του εισιτηρίου είναι ζήτημα επίτευξης στόχων: «Αν επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους αυτό το μέτρο δεν χρειάζεται να υλοποιηθεί. Αν αποτύχουμε τους στόχους αυτό το μέτρο θα υλοποιηθεί».

«Μέχρι στιγμής πάμε καλά. Εάν συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας με τις συγχωνεύσεις, την μείωση του κόστους της υγείας και την εξοικονόμηση πόρων θα αποφύγουμε αυτό το μέτρο», πρόσθεσε σχολιάζοντας ότι δεν είναι βούληση της κυβέρνησης να αυξηθεί το εισιτήριο στο νοσοκομείο.

Μείωση αλλά όχι τέλος

Ερωτώμενος για τον ΕΟΠΥΥ δήλωσε, «έχουμε πάρα πολλά προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ και ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα. Το πρώτο που κάναμε ήταν να ελέγξουμε το έλλειμμα του για να μη κινδυνεύσει με ολοσχερή κατάρρευση. Πιστεύω με τα μέτρα που λάβαμε θα δούμε σημαντική μείωση του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ». Ανέφερε, βέβαια, ότι η τρύπα δεν θα μπορέσει να εξαφανιστεί καθώς δεν προέρχεται μόνο από την αύξηση των δαπανών αλλά και από την μείωση των εσόδων.
«Το πολιτικό μας σύστημα αλλά και η κοινωνία μας δεν ήθελε να μειωθεί η σπατάλη, γιατί όλοι ήταν βολεμένοι στη σπατάλη», σχολίασε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι πάντα υπήρχαν προβλήματα στον τομέα της υγείας.

πηγή: tvxs.gr