Μεγάλη συγκέντρωση υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα λουκέτα και τις διαθεσιμότητες

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας τους στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που στέκεται ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εργαζομένων στην υγεία.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ενώ μεγάλη συμμετοχή υπήρχε από εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Νοσοκομείου «Παναγία», του Νοσοκομείου Αφροδισίων Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ΟΤΑ και από την ΕΡΤ3. Τέλος το παρόν έδωσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ και η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη».

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κλείσει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων αναφέρει: « Η απόφαση του Υπουργού Υγείας να κλείσει και το Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας άρον – άρον και καταργώντας ένα νοσοκομείο που παρέχει εδώ και δεκαετίας τις βασικές ανάγκες των ψυχικά πασχόντων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, διαλύει την ψυχική υγεία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πάρκα, γέφυρες και παγκάκια θα είναι ο «τόπος διαμονής» των ψυχικά αρρώστων».