Η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον πνιγμό του ΕΣΥ στη Λήμνο

22

Πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο Μύρινας η εκδήλωση της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τα σχόλια όλων των παρευρισκομένων ήταν κολακευτικά.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία ενάντια στον πνιγμό και το ξεπούλημα του ΕΣΥ από την κυβέρνηση και η ενημέρωση του λαού της Λήμνου για την πραγματικά δραματική κατάσταση τόσο της γενικότερης πραγματικότητας της υγείας στη χώρα όσο και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα και τη Λήμνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC για την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα  με τίτλο «In sickness and in Dept»

Ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία και μία απαγγελία  του ποιήματος του Αζίζ Νεσίν «Σώπα μή μιλάς» με τη φωνή της τη Μαριέτας Ριάλδη.

Κατά γενική ομολογία επρόκειτο για μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση που αποτελεί την αρχή ενός νέου αγώνα για την αναβάθμιση και την ανεξαρτησία του νοσοκομείου της Λήμνου και μια απάντηση στον υπουργό υγείας ότι οι απειλές και οι θεατρινισμοί δεν πρόκειται να μας καταβάλουν.

πηγή Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λήμνου