Σωματείο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς: Κανένας εργαζόμενος, κανένα Νοσοκομείο στο βωμό της κρίσης

29

Τα νέα μνημονιακά μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη, κλιμακώνουν την επίθεση κυβέρνησης και τρόικας στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την απόφαση διάλυσης σε ότι έχει απομείνει και σχετίζεται με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τις κοινωνικές δομές και υποδομές, την ίδια τη δημοκρατία.

Στο στόχαστρο της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης βρίσκονται τώρα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, η Δημόσια Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση απροκάλυπτα κλείνει νοσοκομεία, στερώντας το Εθνικό Σύστημα από πολύτιμες κλίνες (ήδη τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται και στις εφημερίες του δικού μας Νοσοκομείου). Μετακυλά το κόστος στους πολίτες με χαράτσια στη πρόσβαση και εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, αυξήσεις στη συμμετοχή σε εξετάσεις και φάρμακα, συρρίκνωση ασφαλιστικών παροχών υγείας.

Καταργεί – συγχωνεύει – συρρικνώνει δημόσιες δομές και υπηρεσίες υγείας και απολύει προσωπικό, μέσω της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κανένα Νοσοκομείο και κανένας εργαζόμενος δεν εξαιρούνται !

Τα επόμενα κύματα κινητικότητας – διαθεσιμότητας θα είναι τσουνάμι απολύσεων για όλους τους υγειονομικούς, είτε εργάζονται σε μικρό, είτε σε μεγάλο Νοσοκομείο. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι ελλείψεις σε προσωπικό εξαντλούν σωματικά και ψυχικά τους εργαζόμενους, ενώ η ποιότητα παροχής υπηρεσιών οδηγείται σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Σ’ αυτή τη λαίλαπα οι εργαζόμενοι σε ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, μαζί με το λαό, οφείλουν να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί όλες και όλους να συμμετέχουμε μαζικά στη προειδοποιητική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 11.00΄π.μ., με συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου και συμμετοχή στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ημέρα που πάνω από 1800 συνάδελφοί μας περνούν στην ανασφάλεια της κινητικότητας, καλούμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ στις 09.00΄π.μ., ώστε να αποφασίσουμε τη συνέχιση και το συντονισμό του αγώνα μας και να διατρανώσουμε την ίδια μέρα, σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την πλήρη αντίθεσή μας στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και την απαξίωση των εργαζομένων.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ