Με ΜΑΤ και προφορικές εντολές κλείνουν τα Νοσοκομεία και πετούν στο δρόμο τους εργαζομένους

23

Τα ΜΑΤ έχει παρατάξει η Κυβέρνηση έξω από την Πολυκλινική για να αποτρέψει την είσοδο των εργαζομένων σε αυτή χωρίς βεβαίως να έχει εκδώσει μέχρι σήμερα τις αποφάσεις με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο και στη συνέχεια πορεία προς το Υπ. Υγείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι με προφορική εντολή καλούν τους εργαζόμενους της Πολυκλινικής να βρίσκονται στις 10.30 το πρωί στον Ευαγγελισμό για να παραλάβουν τα φύλα διαθεσιμοτήτων.

Στο Νοσοκομείο Πατησίων η Διοίκηση έχει κλειδώσει την είσοδο του Νοσοκομείου και με άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης δεν επιτρέπουν την είσοδο των εργαζομένων. Επιχειρεί μάλιστα με προφορικές εντολές να «μετακινήσει» το προσωπικό στο Νοσοκομείο Αγ. Όλγα. Οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις ουσιαστικά έχουν καταργηθεί και στους οποίους δεν έχουν επιδοθεί φύλα ζητούν να μπουν στο Νοσοκομείο, ενώ έχουν μέσω του Σωματείου τους καταγγείλει τον αποκλεισμό τους τόσο στην Αστυνομία όσο και στον εισαγγελέα.

Στο Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο Νοσοκομείο και ενημερώνουν τους πολίτες.

Αντίστοιχες δράσεις έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο Παναγία στη Θεσσαλονίκη αλλά και οι εργαζόμενοι στο Φλέμινγκ.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και αύριο στα Νοσοκομεία, ενώ οι εργαζόμενοι των ψυχιατρικών Νοσοκομείων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη Απεργία και Συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας. Την Τετάρτη όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έχουν εξαγγείλει κινητοποίηση και πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας.

Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και να πάρει μέτρα προκειμένου οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να μπουν αποφασιστικά στη μάχη του αγώνα διαρκείας που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.